Parkeergarage Lammermarkt officieel geopend
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Het festijn begon met een spectaculaire voorstelling van stadsgezelschap PS|theater in samenwerking met het Blauwe Uur.
Het festijn begon met een spectaculaire voorstelling van stadsgezelschap PS|theater in samenwerking met het Blauwe Uur. (Foto: PR)
Leiden

Parkeergarage Lammermarkt officieel geopend

Woensdagmiddag 19 april heeft de Leidse wethouder Paul Laudy de parkeergarage Lammermarkt officieel geopend. Tijdens een bijzondere locatievoorstelling van PSltheater en in aanwezigheid van vele gasten kreeg hij de sleutel van de parkeergarage. Zo heeft Leiden er in één klap 525 parkeerplekken bij, vlakbij het hart van het centrum.

De ondergrondse Lammermarkt parkeergarage in de Leidse binnenstad is klaar voor gebruik. De nieuwe garage biedt plaats aan 525 auto's en is gebouwd door de Combinatie Parkeergarages Leiden Dura Vermeer –Besix. Wethouder Paul Laudy: "Deze ondergrondse parkeergarage is een technisch hoogstandje en uniek in zijn soort. Niet alleen door de diepte van 22 meter maar ook door de ruime parkeerplekken en hoogwaardige afwerking. De kunstwerken op de wanden die de bezoeker meenemen in de Leidse geschiedenis zijn niet alleen mooi; ze helpen ook bij de oriëntatie in de parkeergarage. Ik nodig iedereen uit om een kijkje te komen nemen tijdens de Open Dag aanstaande zondag 23 april."

Parkeren onder de Lammermarkt

Vanaf donderdag 27 april – Koningsdag – kan er geparkeerd worden in de parkeergarage. De Lammermarkt parkeergarage opent die dag om 7.00 uur de deuren. Op deze feestelijke dag kan iedereen gratis parkeren, maar wees er snel bij want vol = vol. Vanaf vrijdag 28 april 7.00 uur start het reguliere parkeren. De parkeergarage is 24 uur per dag open.

Garagefestival

Na de feestelijke opening start een reeks van activiteiten om bewoners, ondernemers en bezoekers alvast kennis te laten maken met de Lammermarkt parkeergarage. Dat begon gisteren (19 april) al met de vijfde editie van de BinnenstadsBorrel voor ondernemers. Vandaag (20 april) komen basisschoolleerlingen voor een speurtocht door de parkeergarage. Op vrijdagavond 21 april vindt op 22 meter onder de grond een discoparty in de garage plaats. Zondag 23 april is er Open Dag en Garage Sale: iedereen kan binnen een kijkje nemen, en passant snuffelen op de kofferbaksale en een drankje en hapje nuttigen.

Facelift Lammermarkt

Na oplevering van Lammermarkt parkeergarage krijgt de Lammermarkt en omgeving een facelift zoals de Nieuwe Beestenmarkt dit voorjaar en de nieuwe Valkbrug tussen Schuttersveld en Molenwerf dit najaar. Na Koningsdag start de aanleg van een groen evenementenplein aan de voet van Molen de Valk, bovenop het dak van de parkeergarage.

Prijs

Tevens is tijdens de opening de Golden European Standard Parking Award (ESPA) 2017 aan de gemeente Leiden overhandigd. Deze Golden EPA Award is het hoogst haalbare voor een parkeergarage. Dit is voor de gemeente Leiden een kroon op het werk. Dat geldt ook voor Combinatie Parkeergarages Leiden Dura Vermeer –Besix.

Meer berichten