Oranjelezing over Etiquette, Protocol, Dress Codes en Onderscheidingen
Logo leiderdorpsweekblad.nl
De Militaire Willemsorde voor Moed, beleid en Trouw. | Foto: PR
De Militaire Willemsorde voor Moed, beleid en Trouw. | Foto: PR (Foto: PR)

Oranjelezing over Etiquette, Protocol, Dress Codes en Onderscheidingen

Kunstkring Leiderdorp biedt samen met de Oranjevereniging op dinsdag 25 april de Oranjelezing over Etiquette, Protocol, Dress Codes en Koninklijke Onderscheidingen aan.

Niemand minder dan etiquette & protocol expert Jan Jaap van Weering, bekend van de televisieserie 'Hoe Heurt Het Eigenlijk?' en 'Blauw Bloed' zal deze lezing verzorgen. De lezing begint om 20.15 uur en eindigt ca. 21.30 uur en wordt gehouden in de Scheppingskerk, Van Poelgeestlaan 2. De entree is gratis. Naast de vele onderwerpen over etiquette, persoonlijke presentatie, dress codes, correcte omgangsvormen, koninklijke onderscheidingen en waardevolle do's & don'ts, heeft Jan Jaap van Weering ook diverse humoristische anekdotes te melden.

Van Weering (1958) werd geboren in Hilversum. Hij groeide op in Oegstgeest en in Indonesië. Hij werkte ruim 28 jaar in commerciële en communicatieve functies bij de Marketing Retail-organisatie van de Royal Dutch Shell plc, in Nederland. In allerlei situaties merkte Jan Jaap dat mensen zich onzeker kunnen voelen over hun houding en gedrag bij formele gelegenheden. Vanaf de jaren negentig is hij zich gaan verdiepen in de achtergrond van omgangsvormen en begon hij in zijn vrienden- en kennissenkring adviezen te geven over etiquette en omgangsvormen. Met zijn bedrijf Distinguished heeft hij deze activiteiten een professionele vorm gegeven. Jan Jaap is tevens o.a. hoofddocent bij het Institute of Protocol The Hague en hij vervult diverse gastdocentschappen, o.a. bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Regelmatig wordt zijn medewerking gevraagd aan diverse tv-programma's.

Nog geen lid van de Oranjevereniging Leiderdorp? Voor slechts € 5,00 per jaar per gezin draagt ook u bij aan een bruisend oranjeprogramma in Leiderdorp. Aanmelden kan via de website www.ovleiderdorp.nl. Voor € 32,00 per jaar kunt u lid worden van Kunstkring Leiderdorp. U ontvangt dan het Bulletin en u heeft gratis toegang tot de lezingen die iedere tweede dinsdagavond van de maand worden gehouden in de Scheppingskerk. U kunt zich aanmelden bij de secretaris Thea de Sitter: info@kunstkingleiderdorp.nl.

Meer berichten