Plezier op platgetreden paden
Logo leiderdorpsweekblad.nl
In een lange stoet werden de paadjes platgetrapt. | Foto: J.P. Kranenburg
In een lange stoet werden de paadjes platgetrapt. | Foto: J.P. Kranenburg (Foto: Johan Kranenburg)

Plezier op platgetreden paden

Afgelopen donderdagochtend startte voor groep 5/6 van basisschool De Regenboog de eerste schooltuinles. Hiermee werd het schooltuinseizoen voor de Leiderdorpse basisscholen officieel geopend.

Wethouder Angelique Beekhuizen was speciaal voor deze aftrap aanwezig. Zij vertelde de kinderen enthousiast over hoe haar eigen kinderen de schooltuintijd hadden ervaren. Toen het tijd was om de paadjes te trappen, ging de wethouder voorop, de hele klas met tuinouders, de leerkracht en verschillende vrijwilligers, ging er in een lange stoet achteraan. Ook platgetreden paden staan garant voor plezier!

Gelukkig voor iedereen was het donderdagochtend prachtig weer en konden de kinderen na het trappen van de paadjes nog aan de slag met onkruid wieden, naambordjes plaatsen, aardappels poten en sterrekers zaaien. Een druk programma dus, maar het aloude spreekwoord zegt: wie zaait zal oogsten! En dat gaan de kinderen spelenderwijs leren. Wie mee zou willen helpen op de schooltuinen kan zich opgeven bij Suzanne van der Wielen: e-mail:secretaris@schooltuinleiderdorp.nl of tel. 06 45786656.

Meer berichten