Amuses, wijn, en muziek
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Annemiek de Groot (l.) en Saskia van der Lugt brengen een toast uit op de derde editie van het Amuse-notenpad. | Foto: C. v.d. Laan
Annemiek de Groot (l.) en Saskia van der Lugt brengen een toast uit op de derde editie van het Amuse-notenpad. | Foto: C. v.d. Laan
Evenement

Amuses, wijn, en muziek

Het begint al een traditie te worden. Voor de derde achtereenvolgende keer vindt op de eerste zondag in juni het Amuse-notenpad plaats. De kaartverkoop start direct na Pasen.

Het Amuse-notenpad is een tocht langs een aantal horecagelegenheden – dit jaar zijn het er negen - in Leiderdorp waarbij de deelnemers bij iedere stop een amuse met bijpassend glas wijn krijgen en kunnen genieten van live muziek van steeds een andere band of artiest.

De horecagelegenheden die mee doen liggen verspreid door het hele dorp. Beginnend aan de zuidpunt van de gemeente zijn dat Café de Koning in de Koningstraat, pizzeria La Palazzina aan de Hoogmadeseweg, café-restaurant De Hollandsche Tuyn in de Hoofdstraat, Brasserie Park aan de Van Diepeningenlaan, IJscafé Danice en Kookplanet bij winkelcentrum Santhorst, Grand Café Hofplein bij winkelcentrum Winkelhof, restaurant De Dijk bij woonzorgcentrum De Ommedijk en Brasserie Meelfabriek Zijlsstroom aan de Zijldijk.

De muziek is nu al rond, vertelt Annemiek de Groot die met haar bureau Things2do de organisatie in handen heeft. Een deel van bands en musici waren vorig jaar ook te beluisteren, maar er zijn ook ' nieuwe' artiesten bij. "Die komen vooral uit het straatmuzikantenciruit, ze hebben er enorm veel zin in." Omwonenden hoeven niet bang te zijn voor keihard geschetter uit boxen. " Vrijwel iedereen speelt akoestisch."

Wat de hapjes betreft, die worden steeds exclusiever, verklapt Saskia van der Lugt van De Hollandsche Tuyn, die samen met Annemiek in 2015 het initiatief nam voor het Amuse-notenpad. "Er wordt door de chef-koks echt over nagedacht, de deelnemers kunnen dit keer heel aparte amuses verwachten."

Iedereen kan zijn eigen volgorde en route bepalen. Op de startlocatie krijgen de deelnemers een glas mee, dat ze bij elk van de negen horecagelegenheden kunnen laten vullen. Een glas wijn op elke locatie is overigens geen verplichting, bier of fris mag ook.

Starten kan op 4 juni vanaf half 12 op iedere gewenste locatie.  De fiets is wellicht het handigste vervoermiddel, maar lopen kan ook. Tussen De Hollandsche Tuyn en de Zijlstroom varen de hele middag pendelboten heen en weer. Om 17.00 uur worden de laatste amuses geserveerd. Voor wie na het beëindigen van het pad nog door wil gaan, is er van 16.00 tot 18.00 uur een afterparty in De Hollandsche Tuyn.

Wie het Amuse-notenpad wil afleggen, moet vooraf een passe-partout à € 49,50 kopen. Dat kan vanaf 18 april bij alle deelnemende horecagelegenheden, via e-mail info@amuse-notenpad.nl of via de website www.amusenotenpad.nl. Wie de kaarten online koopt, kan ze afhalen in De Hollandsche Tuyn. Via Facebook (Amuse-notenpad) is het mogelijk passe-partouts te winnen. "We komen ook dit jaar weer met een paar leuke prijsvragen", belooft Annemiek.

Het Amuse-notenpad gaat altijd door, weer of geen weer. "Mocht het onverhoopt regenen, dan passen de horecalocaties het programma aan", zegt Saskia.

Kijk voor meer informatie op de website www.amuse-notenpad.nl of op Facebook.

fotobijschrift

Meer berichten