Lions maken vier goede doelen blij
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Lions president Wilco Tijsse Claasse (derde van links) tussen de gelukkige ontvangers van de cheques.
Lions president Wilco Tijsse Claasse (derde van links) tussen de gelukkige ontvangers van de cheques. (Foto: Johan Kranenburg)
Maatschappelijk

Lions maken vier goede doelen blij

President Wilco Tijsse-Claase van de Lions Club Leiderdorp maakte dinsdag in de namiddag vier organisaties in Leiderdorp blij met een vette cheque.

Door: Corrie van der Laan

De Lionsclub had dit keer drieduizend euro te verdelen, geld dat bijeengebracht was met diverse acties. De helft daarvan ging naar het Leidse hospice Xenia, dat een thuis biedt aan ernstig zieke jonge mensen uit heel Nederland. Oprichtster Jacqueline Bouts was dolblij met de 1500 euro. Xenia valt niet binnen de reguliere subsidiehokjes, vertelde zij, waardoor het hospice vrijwel geheel afhankelijk is van giften van particulieren.

De Leiderdorpse Kanovereniging Rijnland kreeg 750 euro. Dat bedrag zal worden besteed aan de aanschaf van zwemvesten voor de jeugdige leden van D-team van de kanopolo-afdeling.

De Leiderdorpse schooltuinvereniging gaat de Lions gift van 500 euro gebruiken om een tweede editie van het schooltuinenkookboekje uit te brengen. Een boekje dat heel hard nodig is, verzekerde secretaris Suzanne van der Wielen van de vereniging, want veel jonge ouders van tuinierende schoolkinderen hebben geen idee wat ze moeten doen met een struik andijvie zo van het land, of bieten die vers uit de grond getrokken zijn.

Tot slot was er 250 euro voor de Leiderdorpse Lichtjesavond op Allerzielen. In 2015 organiseerde Saskia Zandvliet deze avond op de Algemene begraafplaats voor het eerst. Toen kwamen er 250 mensen. Vorig jaar waren dat er al 400. Wat volgens Zandvliet duidelijk aantoont dat er behoefte is aan deze manier om gestorven dierbaren te herdenken. De gift van de Lions maakt het mede mogelijk om ook dit jaar weer een Lichtjesavond te organiseren. 

Meer berichten