50 jaar werken met je hart
Logo leiderdorpsweekblad.nl
FloreoKids directeur Johan Vriesema (geheel links) tijdens zijn toespraak.
FloreoKids directeur Johan Vriesema (geheel links) tijdens zijn toespraak. (Foto: Johan Kranenburg)
Kinderopvang

50 jaar werken met je hart

Dit jaar is het een halve eeuw geleden dat Stichting Kinderopvang Leiderdorp, tegenwoordig FloreoKids genaamd, startte met een peuterspeelzaal in de Scheppingskerk in Leiderdorp. Donderdagmiddag 23 maart vierde de kinderopvangorganisatie dat met een drukbezochte receptie in het atrium van De Sterrentuin.

De drie enthousiaste moeders die in 1967 het initiatief namen voor een speelgroep voor peuters van 2 en 3 jaar hadden nooit kunnen denken dat dit zou leiden tot de kinderopvangorganisatie die FloreoKids nu is: een grote speler in het veld met 160 medewerkers en vijftien locaties in Leiderdorp, Leiden, Hoogmade en Woubrugge en die peuteropvang, dagopvang en buitenschoolse opvang biedt aan zo'n twaalfhonderd kinderen.

FloreoKids directeur Johan Vriesema memoreerde tijdens zijn toespraak hoeveel er veranderd is in de afgelopen vijftig jaar. "Maar twee dingen zijn altijd hetzelfde gebleven: werken in de kinderopvang doe je met je hart en het kind staat altijd op nummer 1."

De jarige organisatie wil als cadeau zelf een cadeau geven. Aan de gasten werd gevraagd een bijdrage te geven aan de Stichting Droomdag, die zich tot doel stelt gezinnen waarvan een van de ouders ernstig ziek is een onvergetelijk mooie dag te bezorgen. De donatiedoos kreeg meteen een mooie bodem door de bijdrage van kinderopvanglocatie De Brink, waar al het fraaie bedrag van 175 euro was ingezameld.

Met de jubileumreceptie zijn de feestelijkheden rond het 50-jarig bestaan overigens nog lang niet over. Later dit voorjaar wordt er nog uitgebreid feest gevierd met ouders, personeel en natuurlijk op de kinderopvanglocaties zelf.

Meer berichten