Jongeren en senioren eten samen pannenkoeken
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Gezellig samen aan tafel in de Hoeksteen.
Gezellig samen aan tafel in de Hoeksteen.
Maatschappelijk

Jongeren en senioren eten samen pannenkoeken

Zo'n twintig jongeren en evenzoveel senioren gingen gisteren (donderdag 23 maart) aan het eind van de middag in wijkcentrum De Hoeksteen samen aan tafel voor een oer-Hollandse pannenkoekenmaaltijd.

Tekst en foto's: Corrie van der Laan

Het gros van de deelnemers woont in de Leiderdorpse wijk Schansen en Dreven of daar vlakbij. De jongeren, allemaal jongens, kennen elkaar van de inloopmiddagen in De Buit, het jongerencentrum op de hoek van de Buitenhoflaan en de Keizershof. De senioren behoren vrijwel allemaal tot de groep die elke donderdagochtend samenkomt in De Hoeksteen om gezellig koffie te drinken en te schaken, klaverjassen, sjoelen of mah jong te spelen.

De pannenkoekenmaaltijd was gezamenlijk georganiseerd door stichting Pluspunt – die zich inzet voor ouderen in Leiderdorp – en het Leiderdorpse jongerenwerk (SCw). "De jongeren  en de ouderen wonen in dezelfde wijk maar kennen elkaar eigenlijk helemaal niet. Dit is een mooie gelegenheid om daar verandering in te brengen", zo legde Willeke Wieman de bedoeling van de middag uit. Het idee om samen pannenkoeken te eten, lag voor de hand: vandaag, vrijdag 24 maart, is Nationale Pannenkoekendag. Om praktische redenen was de datum voor het Leiderdorpse smulfestijn een dagje vervroegd.    

De meeste pannenkoeken waren gebakken door de jongens, die daar woensdag in jongerencentrum Dwars – dat beschikt over een grote keuken - uren mee bezig waren geweest. Het samen eten brak het ijs tussen de twee leeftijdsgroepen. Niet dat er nu heel intensieve onderlinge gesprekken ontstonden, maar ze zijn in ieder geval geen vreemden meer voor elkaar.

Het was voor het eerst dat Pluspunt en SCw samen een dergelijke activiteit organiseerden, vertelde jongerenwerker Robert van Egmond. "Maar het is zeker de bedoeling dat we dit vaker gaan doen. De eerstvolgende gezamenlijke activiteit is al op woensdag 29 maart. Dan koken kinderen in Dwars voor ouderen, die getrakteerd worden op een 'diner show' met optredens van onder meer dansgroep De Rode Sneakerz.

Meer berichten