Logo leiderdorpsweekblad.nl
De woningen in Verde Vista 2 worden naar verwachting komende zomer opgeleverd.
De woningen in Verde Vista 2 worden naar verwachting komende zomer opgeleverd. (Foto: PR)
woningbouw

Huurwoningen Verde Vista 2 voor senioren én starters

Starters en senioren krijgen voorrang op de achttien energiezuinige driekamerwoningen in Verde Vista Zoeterwoude. Met dit lokaal maatwerk willen Rijnhart Wonen en de gemeente Zoeterwoude een kans creëren voor starters en zoveel mogelijk doorstroming in de woningmarkt bereiken.

12 Bovenwoningen
Starters uit Zoeterwoude krijgen voorrang op zeven van de twaalf bovenwoningen. Allereerst krijgen de tweepersoons huishoudens voorrang gevolgd door de eenpersoons. De derde groep zijn starters die geboren en/of getogen zijn in Zoeterwoude en graag willen terugkeren naar Zoeterwoude. De vierde groep zijn huurders van Rijnhart Wonen, aansluitend de overige belangstellenden op basis van inschrijftijd bij WoningNet. De huurprijs van deze woningen is € 592,55 per maand.

6 Benedenwoningen

De zes woningen op de begane grond zijn bedoeld voor huurders die geen recht op huurtoeslag hebben. De eerste groep die voorrang krijgt zijn huurders van Rijnhart Wonen uit Zoeterwoude van 55 jaar en ouder die een eengezinswoning achterlaten. De tweede groep zijn huurders van Rijnhart Wonen uit Zoeterwoude van 55 jaar en jonger die een eengezinswoning achterlaten, gevolgd door huurders uit Leiderdorp. De overige drie voorrangsgroepen kunt u op de website van Rijnhart Wonen terugvinden. De huurprijs voor de benedenwoningen is vastgesteld op € 710,68. Huurders die voldoen aan een aantal voorwaarden krijgen een huurkorting.

Inschrijven en informatie
De inschrijving van de achttien huurwoningen start op 28 maart via WoningNet. Woningzoekenden kunnen tot 11 april reageren op de woning van hun voorkeur. De woningen zullen in de zomer van 2017 worden opgeleverd.

Huurders die in aanmerking voor de benedenwoningen kunnen naar de informatiebijeenkomst op dinsdag 28 maart van 15.00 uur tot 16.00 uur in de kantine van voetbalvereniging Meerburg. Medewerkers van Rijnhart Wonen zijn dan aanwezig om vragen te beantwoorden, aansluitend wordt een benedenwoning bezocht.
Op de website van Rijnhart Wonen kunnen woningzoekenden meer informatie vinden zoals plattegronden, voorwaarden van het lokaal maatwerk en de huurbrochure.

Meer berichten