Joop Zoetemelk en Jan Pool openen Fietsmaatjes Leiden-Leiderdorp
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Jan Pool (links) en Joop Zoetemelk samen op de duofiets.
Jan Pool (links) en Joop Zoetemelk samen op de duofiets. (Foto: Wim Schellekens)

Joop Zoetemelk en Jan Pool openen Fietsmaatjes Leiden-Leiderdorp

Na afloop van de Joop Zoetemelk Classic werd zaterdagmiddag bij wielervereniging Swift in Leiden de officiële aftrap gegeven van het project Fietsmaatjes Leiden-Leiderdorp. Joop Zoetemelk en eregast Jan Pool stapten samen op een duofiets en maakten een ritje over het parcours bij Swift. Wethouders Angelique Beekhuizen van Leiderdorp en Roos van Gelderen van Leiden gaven het startschot.

Leiderdorper Jan Pool organiseerde jarenlang toertochten bij Swift maar kan vanwege zijn gezondheid niet meer zelfstandig fietsen. Dankzij Fietsmaatjes kan hij nu toch weer fietstochten maken.

Fietsmaatjes heeft als doel om mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen met een fietsmaatje naar buiten te laten gaan. De Stichting Fietsmaatjes Leiden-Leiderdorp is in november 2016 opgericht en heeft dankzij sponsoring vijf elektrisch ondersteunde duofietsen kunnen aanschaffen. Fietsmaatjes is overigens nog op zoek naar vrijwilligers om samen met gast die dit zelf niet meer kan te gaan fietsten. Vrijwilligers en gasten kunnen zich opgeven via e-mail Contact@FietsmaatjesLeidenLeiderdorp.nl. Meer informatie: www.FietsmaatjesLeidenLeiderdorp.nl.

Meer berichten