De Schakel en Elckerlyc naar regiofinale schoolschaakkampioenschap
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Foto: Pixabay
Sport

De Schakel en Elckerlyc naar regiofinale schoolschaakkampioenschap

De Leiderdorpse basisscholen De Schakel en Elckerlyc hebben zich geplaatst voor de finale van het regionale schoolschaakkampioenschap.

Zij behoorden tot de top 8 van de halve finale die vorige week woensdag (15 maart) werd georganiseerd in School Kastanjelaan in het Leiderdorpse Kindcentrum De Brink. Voor deze halve finale hadden zich 24 schoolteams geplaatst die afkomstig waren uit het gehele gebied van de Leidse Schaakbond. Deze teams werden verdeeld over vier poules. De nummers 1 en 2 van iedere poule wonnen een ticket voor de finale.  

Naast de Leiderdorpse scholen waren dat de Anne Frankschool, de Lorentzschool en de Dukdalf uit Leiden, de Bernardusschool uit Zoeterwoude, De Vink uit Voorschoten en de Hobbitburcht uit Alphen aan de Rijn.

De finale vindt plaats op woensdag 29 maart, opnieuw in de School Kastanjelaan. Het belooft een spannende middag te worden: behalve de titel zal ook plaatsing voor het landelijke kampioenschap doel zijn van de spelers. Uiteindelijk mogen de nummers 1, 2, 3 en 4 van de regionale finale door naar het Nederlands Kampioenschap.

Meer berichten