Dertig Kozakken zingen in Goede Herderkerk
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Het Alphens Kozakkenkoor.
Het Alphens Kozakkenkoor. (Foto: PR)
Concert

Dertig Kozakken zingen in Goede Herderkerk

Het Alphens Kozakkenkoor treedt zondag 26 maart op in de Goede Herderkerk in Zoeterwoude-Rijndijk. Dertig kozakken, waarvan er vijf uit Leiderdorp komen, zorgen dan met een bijzonder programma voor een onvergetelijke, wervelende Russische middag.

Het koor, dat in 2017 zijn tienjarig jubileum viert, heeft de afgelopen jaren onder leiding van de Wit-Russische dirigent Arkadi Gankin door het hele land vele tientallen concerten in kerken en theaters gegeven. Altijd weer weet het koor voor volle zalen het publiek mee te krijgen in de Russische sfeer van orthodox-liturgische muziek én de vrolijke, romantische en opzwepende kozakkenliedjes.

Voor dit jubileumconcert is als speciale gaste de Russische zangeres Viktoria Pankratova uitgenodigd. Zij heeft eerder met de kozakken gezongen en maakte op de koorleden én het publiek grote indruk. Het Alphens Kozakkenkoor laat de toehoorders in de Goede Herderkerk graag kennis maken met haar prachtige stem in een charmant en gloedvol optreden.

Alle liederen worden gezongen in het Russisch en wordt begeleid op de bajan, de Russische knoppenaccordeon. Dirigent Arkadi Gankin is een virtuoos bespeler van de bajan. Hij wordt ter zijde gestaan door een andere geweldige bajanspeler, Igor Foersov. Nataliya Staravoit zorgt als ladyspeaker voor informatie over de liederen.

Het optreden in de Goede Herderkerk aan de Hoge Rijndijk 18 in Zoeterwoude begint zondagmiddag 26 maart om 14.00 uur (zaal open om 13.30 uur). De toegang is €12,50 en de kaartjes zijn onder meer verkrijgbaar bij het Havannahuis aan de Winkelhof 14 in Leiderdorp, de MCD Supermarkt aan de Nassaulaan 63 in Zoeterwoude-Rijndijk, de pastorie aan de Hoge Rijndijk 16 in Zoeterwoude-Rijndijk én via de website www.alphenskozakkenkoor.nl. Verder zijn mogelijk aan de zaal nog kaartjes te koop.


Meer berichten