Vrijwilligers politieke partijen op jacht naar kiezers
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Het CDA zorgde voor een vrolijke noot met een dweilorkest.
Het CDA zorgde voor een vrolijke noot met een dweilorkest. (Foto: Johan Kranenburg)
Verkiezingen

Vrijwilligers politieke partijen op jacht naar kiezers

Het plein voor Winkelhof is een gewilde plek voor het houden van acties voor de komende verkiezingen. De afgelopen weken werden de bezoekers aangeklampt door partijleden die, uitgedost in rode, groene, witte of oranje jacks, een poging deden hun partij voor het voetlicht te brengen en de passanten ervan probeerden te overtuigen ten minste te gaan stemmen.

Zo ook afgelopen zaterdag. Het CDA zorgde voor de vrolijke noot met het dweilorkest de Blauwe Band van Tamarco (foto boven). We zagen Michiel Zonnevylle in gesprek met Joyce van Steijn van de PvdA (foto onder). De oud-burgemeester liet zich ontvallen een 'zwevende kiezer' te zijn geworden. De VVD is voor hem niet meer vanzelfsprekend. Opmerkelijk nieuws dus.

Of de gesprekken met het winkelende publiek ook het gewenste resultaat hebben geboekt, hebben we niet kunnen constateren. Velen bleven steken in antwoorden als "ik weet het nog niet". Wat aantoont dat een groot deel van de kiezers pas op het allerlaatste moment hun keuze bepaalt. Wij van onze kant roepen iedereen op gebruik te maken van het democratische recht om te stemmen. Deze krant verschijnt woensdagmiddag. Nog volop tijd naar een stembureau te gaan, ze zijn tot 21.00 uur open.

Door: Frans Brocken

Meer berichten