Coach Sander Philippo geeft zijn team de laatste aanwijzingen ter voorbereiding van de wedstrijd. | Foto: PR
Coach Sander Philippo geeft zijn team de laatste aanwijzingen ter voorbereiding van de wedstrijd. | Foto: PR Foto: PR

Aquadraat pakt winst in zware wedstrijd

Algemeen Sport

Aquadraat pakt winst in zware wedstrijd

Het eerste damesteam van de Leiderdorp-Koudekerkse waterpolovereniging Aquadraat had het zaterdag in Rozendaal zwaar tegen middenmoter SCOM/Zeehond.

Hoewel de ploeg van coach Sander Philippo duidelijk de sterkere was, werden vele aanvallende acties door de discutabel fluitende scheidsrechters afgefloten. Hierdoor was Aquadraat niet in staat de aanvallen af te ronden en het speloverwicht in doelpunten uit te drukken. Met een damesteam van SCOM wat niet bij machte was behoorlijke aanvallen op te zetten, resulteerde dit in een doelpuntloze eerste periode. Mede debet hieraan was het goede keeperswerk van Petra Smit die verschillende schoten van SCOM goed wist te neutraliseren.

In het tweede part lukte het SCOM wel om te scoren en nam het een 1-0 en 2-1 voorsprong waarbij Jolijn Vermeij tekende voor het Aquadraat doelpunt. Hierna begon Aquadraat zich beter aan te passen aan het rommelige fluiten van de scheidsrechters en kon het in de derde periode viermaal scoren; eerst schoot Inez van Leijden de ploegen weer op gelijke hoogte (2-2) waarna Lieke van Amsterdam haar ploeg op een 2-3 voorsprong bracht vanuit een snel uitgespeelde man-meer situatie. Nadat SCOM weer op gelijke hoogte was gekomen zorgde Van Amsterdam opnieuw voor de voorsprong. Inez van Leijden sloot deze periode af met de 3-5 treffer en daarmee was, wat later bleek, tevens de eindstand bereikt.

SCOM bleef in de laatste periode doorknokken om nog een punt in de wacht te slepen maar slaagde daar niet in dankzij sterk keeperswerk van Petra Smit.

Door deze uitslag behoud de Leiderdorp-Koudekerkse ploeg de tweede plaats en uitzicht op het kampioenschap.

Uit de krant