In 2014 was de opvoering van de Moderne Matteüs in de Scheppingskerk een groot succes. | Archieffoto Esta Hoogervorst
In 2014 was de opvoering van de Moderne Matteüs in de Scheppingskerk een groot succes. | Archieffoto Esta Hoogervorst Foto: Esta Hoogervorst

Moderne Matteüs is terug

Algemeen Cultuur

De musical Moderne Matteüs is na drie jaar terug in Leiderdorp. De uitvoeringen vinden plaats zaterdag 8, zondag 9 en vrijdag 14 april om 20.30 uur in de Scheppingskerk.

Drie jaar geleden voerde een projectkoor voor de eerste keer de Moderne Matteüs op in Leiderdorp. De reacties waren lovend. De wens om het project te herhalen was groot en vanaf november 2016 zijn een projectkoor, vertellers, solisten en muzikanten bezig met de repetities. De deelnemers komen deels uit de Protestantse Gemeente Leiderdorp en deels 'van buiten'.

De Moderne Matteüs, geschreven door Piet van Midden en Gerard van Amstel, vertelt het lijdensverhaal van Jezus in een moderne setting. De uitvoeringen die in april zullen plaatsvinden, zijn weer heel anders dan in 2014. Regisseurs Arianne Hogervorst en Ilse Nievaart hebben de oeroude tekst vertaald naar de huidige tijd, ondersteund door ingetogen toneelspel en visuele beelden. Arianne, die wist dat ze ongeneeslijk ziek was, heeft in januari 'haar' teksten nog opgevoerd zien worden tijdens een doorloop-repetitie. Op 27 januari is zij overleden.

Muzikaal leider Piet Jasperse heeft dit keer gekozen voor een groot en klein koor, wat een verrassend effect geeft. De leden van het kleine koor, inclusief solisten (Jezus, Judas, Petrus en Maria), vormen ook tableaux vivants. Muziek, beeld en woord vormen één geheel.

Kaarten à 11 euro zijn te koop bij Woonatelier Decorette (Winkelhof), Bloemenboetiek De Blauwe Roos (Ommedijk 180) en Bloemsierkunst Gerbera (Hoofdstraat 30) en na de kerkdiensten op zondagmorgen in de Dorpskerk en Scheppingskerk.

Uit de krant