De Asscher-regeling is bedoeld om de financiële drempels voor de peuteropvang te verlagen. | Foto: PR
De Asscher-regeling is bedoeld om de financiële drempels voor de peuteropvang te verlagen. | Foto: PR Foto: PR

Betaalbare peuteropvangregeling in Leiderdorp

Algemeen Maatschappelijk

Sinds 1 maart 2017 kunnen Leiderdorpse ouders die geen recht op kinderopvangtoeslag en geen kind hebben met een VVE-indicatie (doorverwijzing van het consultatiebureau vanwege taal- of spraakachterstand) gebruikmaken van een gesubsidieerde peuteropvangregeling: de zogenaamde Asscher-regeling.

Peuters van 2-4 jaar kunnen tegen een aantrekkelijk tarief op de peuteropvang of peuterspeelzaal worden geplaatst. Dit is mogelijk op alle peuteropvanggroepen en peuterspeelzalen van FloreoKids. Het tarief is inkomensafhankelijk en begint al bij € 9,60 per ochtend per maand.

Asscher-regeling

In 2016 heeft minister Asscher geld beschikbaar gesteld om peuters, die buiten alle regelingen vallen, toch de kans te geven om naar de peuteropvang gaan zodat ook zij een goede start maken op school. Op de peuteropvang en peuterspeelzaal leren kinderen sociale vaardigheden, vergroten ze hun woordenschat en wordt hun ontwikkeling nauw gevolgd door onze deskundige pedagogisch medewerkers. Peuters vergroten hun leefwereld en leren andere kinderen kennen. Plezier hebben en spelenderwijs leren staat voorop.

Voor meer informatie bel FloreoKids (071-5817777) of mail naar info@floreokids.nl. Kent u mensen in uw omgeving, die voldoen aan de voorwaarden, attendeer hen dan op deze regeling.

Uit de krant