Schrijver Stephan Enter. | Foto: PR
Schrijver Stephan Enter. | Foto: PR Foto: PR

Schrijver Stephan Enter bij Kunstkring Leiderdorp

Algemeen Cultuur

In het kader van de Boekenweek 2017 (25 maart t/m 2 april) geeft schrijver Stephan Enter dinsdagavond 14 maart een lezing bij de Kunstkring Leiderdorp.

Stephan Enter (1973) debuteert in 1999 met de verhalenbundel Winterhanden die lovend wordt ontvangen en genomineerd voor de Libris Literatuurprijs 2000. Zijn volgende romans krijgen eveneens diverse nominaties. Inmiddels heeft hij vier boeken op zijn naam. Begin 2013 ontvangt hij voor zijn tot dan verschenen oeuvre de C.C.S. Croneprijs van de stad Utrecht. Zijn bijzondere stijl wordt door de jury als volgt omschreven: "De verhalenbundel en drie romans die hij tot nu toe publiceerde geven blijk van een weergaloze stijl en aandacht voor tijdloze thema's. Zijn werk moet het niet hebben van grootse gebaren en wonderlijke situaties. Enters diepte schuilt in het heel zorgvuldig verwoorden van het alledaagse. Zijn werk vormt een eigenzinnige en oorspronkelijke bijdrage aan de Nederlandse literatuur."

Enters vierde roman, 'Compassie', verschijnt in 2015. Deze sluit aan bij het thema'Verboden Vruchten' van de Boekenweek 2017. Hoofdpersoon in dit boek is veertigjarige Frank van Luijn die van de ene relatie naar de andere fladdert. Wanneer hij een kennis het fenomeen internetdating hoort beschrijven als een 'grote snoeppot' besluit hij zich in te schrijven. En daar gebeurt het onverwachte: na enkele teleurstellende ervaringen valt hij als een blok voor de half-Duitse Jessica. Zijn leven verandert, hijzelf verandert, het geluk lijkt hem toe te lachen - tot hij op een onoverkomelijkheid stuit.

De lezing vindt plaats in de Scheppingskerk aan de Van Poelgeestlaan 2 in Leiderdorp en begint om 20.15 uur (zaal open 19.45 uur). De toegang voor niet-leden van de Kunstkring bedraag 7 euro. De Kunstkring organiseert deze avond in samenwerking met Boekhandel De Kler.

www.kunstkringleiderdorp.nl

Uit de krant