De Van Nelle fabriek in Rotterdam is een Unesco monument. | Foto: PR
De Van Nelle fabriek in Rotterdam is een Unesco monument. | Foto: PR Foto: PR

Met de LVU naar de Van Nelle fabriek

Algemeen Erop uit

De Volksuniversiteit Leiderdorp (LVU) organiseert op vrijdag 24 maart een excursie naar de Van Nelle fabriek in Rotterdam.

De excursie maakt deel uit van een serie lezingen en excursies over Moderne Architectuur die de LVU aanbiedt in samenwerking met het Regionaal Architectuur Platform (RAP). De excursie werd begin december ook al georganiseerd en toen was de belangstelling enorm. Vandaar dat er nu een tweede kans komt.

De fabriek, een Unesco monument, is een uniek gebouw met een bijzondere geschiedenis. Het is een sterk voorbeeld van de invloed die maatschappelijke ontwikkelingen kunnen hebben op de architectuur van een gebouw. Functionaliteit gaat hand in hand met aandacht en zorg voor het werkklimaat en vindt plaats binnen een niets verhullende gevel. Jan van Iersel (Broekbakema Architecten) geeft de inleiding en toont een film over ontwerp en bouw. Na de koffie is er een rondleiding. De rondleiding is van 10.30 tot 12.30 uur.

Informatie en inschrijving: www.leiderdorpse-volksuniversiteit.nl, e-mail leiderdorp@volksuniversiteit.nl, tel. (071) 5411732 of op het LVU-bureau in De Sterrentuin aan de Van Diepeningenlaan 110 in Leiderdorp (geopend ma. t/m do. 09.30-12.00).

Uit de krant