50PLUS komt naar Leiderdorp
Logo leiderdorpsweekblad.nl
V.l.n.r. 50PLUS kandidaten Gerrit-Jan van Otterloo (nr 5), Corrie van Brenk (nr 3), Henk Krol (nr 1), Rob de Brouwer (nr 10) en Teun Wiersma (nr 11) met Bernard Revet en Willem Bakx (Statenlid 50PLUS in Z-H)
V.l.n.r. 50PLUS kandidaten Gerrit-Jan van Otterloo (nr 5), Corrie van Brenk (nr 3), Henk Krol (nr 1), Rob de Brouwer (nr 10) en Teun Wiersma (nr 11) met Bernard Revet en Willem Bakx (Statenlid 50PLUS in Z-H) (Foto: PR)
Politiek

50PLUS komt naar Leiderdorp

Het zijn turbulente tijden voor ouderenpartij 50PLUS. Wie de partij vragen wil stellen, krijgt daarvoor een unieke kans: op 7 maart komt een delegatie van 50PLUS naar Leiderdorp.

Volgende week dinsdagavond komen Rob de Brouwer, tiende op de 50PLUS kieslijst voor de Tweede Kamer, en Willem Bakx, lid van de Proviciale Staten van Zuid-Holland, naar de recreatieruimte van Huis ter Does aan de Klaprooskamp 2 in Leiderdorp voor een avond met als thema: 'Maakt u zich ook zorgen over uw (financiële) toekomst'. De Brouwer en Bakx spreken dan over de (financiële) toekomst in relatie tot pensioen, indexering en AOW. Ook de WMO, zorg en wonen komen aan bod. Alle belangstellenden zijn welkom. Wel wordt aangeraden op tijd te komen want vol=vol.

50 PLUS lag de afgelopen week onder vuur in verband met de AOW plannen. De partij wil de leeftijd waarop de AOW ingaat terugbrengen naar 65 jaar en bovendien garanderen dat de uitkering welvaartsvast is, maar er was verwarring over hoeveel dat gaat kosten en waar het geld vandaan moet komen. Iets waar De Brouwer en Bakx dinsdag ongetwijfeld dieper op in zullen gaan.

50PLUS is opgericht in 2010 en daarmee een nog jonge partij. Momenteel heeft de partij één zetel in de Tweede Kamer en twee zetels in de Eerste Kamer. In de Provinciale Staten van Zuid-Holland is 50PLUS vertegenwoordigd met twee leden.

Op gemeentelijk niveau heeft de partij in Zuid-Holland nog niet meegedaan aan verkiezingen, maar volgens Leiderdorper Bernard Revet, campagneleider voor 50PLUS in Zuid-Holland, zou het zomaar kunnen dat dat in 2018 wel gebeurt. Dat hangt ook af van de resultaten van de verkiezingen op 15 maart. "Op grond van de uitslag zullen we analyseren of plaatselijke deelname haalbaar is. In principe zou je zeggen dat het moet kunnen; bijna 45 procent van de kiesgerechtigden hier is ouder dan 50 jaar."

Meer berichten