RCL wint Rookvrije Generatie Award
Logo leiderdorpsweekblad.nl
V.l.n.r. Jaap Reesema, Floris Italianer (Hartstichting), Robert Guis (RCL) en Kim Kötter. | Foto: PR
V.l.n.r. Jaap Reesema, Floris Italianer (Hartstichting), Robert Guis (RCL) en Kim Kötter. | Foto: PR (Foto: PR )
Sport

RCL wint Rookvrije Generatie Award

Voetbalclub RCL uit Leiderdorp heeft woensdag 22 februari de Rookvrije Generatie Award in de categorie sport gewonnen.

 De Award werd uitgereikt tijdens de Negenmaandenbeurs in de RAI in Amsterdam. De Hartstichting, KWF Kankerbestrijding en het Longfonds organiseerden samen de Rookvrije Generatie Awards om initiatieven die ervoor zorgen dat kinderen rookvrij kunnen opgroeien te belonen en te stimuleren. De uitreiking van de Awards werd gepresenteerd door het ambassadeurskoppel Jaap Reesema (zanger en winnaar X factor 2010) en Kim Kötter (miss Universe Nederland 2002 en presentatrice bij RTL 4).

Stemmen via de website telden voor 50 procent mee in de einduitslag. De andere 50 procent werd toegekend door de  jury, die bestond uit Michel Rudolphie (KWF Kankerbestrijding), Floris Italianer (Hartstichting), Michael Rutgers (Longfonds), Mark Monsma (Alliantie Nederland Rookvrij) en één van de kinderen die zich inzet voor de Rookvrije Generatie.

Steeds meer partijen zijn op weg een Rookvrije Generatie mogelijk te maken door bij te dragen aan een rook- en verleidingsvrije omgeving voor kinderen. Met de Awards laat de Rookvrije Generatie zien welke inspirerende stappen al worden gezet.

Meer berichten