Woningen ontruimd na brand in berging bij Winkelhof
Logo leiderdorpsweekblad.nl
De grote rookontwikkeling maakte het noodzakelijk de appartementen boven de berging te ontruimen. | Foto: AS Media
De grote rookontwikkeling maakte het noodzakelijk de appartementen boven de berging te ontruimen. | Foto: AS Media (Foto: AS Media)

Woningen ontruimd na brand in berging bij Winkelhof

De bewoners van 24 appartementen boven Winkelhof moesten dinsdagavond laat een uur hun huis uit vanwege een brand in een berging.

De brandweer had het vuur snel onder controle maar vanwege de rookontwikkeling was het nodig de woningen erboven tijdelijk te ontruimen. Er is niemand gewond geraakt. De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk.

De brandweer werd rond 22.20 uur gealarmeerd voor de brand en rukte uit met groot materieel. Nadat de vlammen volledig geblust waren, zijn de appartementen gecontroleerd op eventuele giftige dampen. Ruim een uur later werd het sein 'veilig' gegeven en konden de bewoners terug naar hun woningen.

Grote waterschade

In Winkelhof zelf ontstond bij enkele winkels flinke waterschade doordat als gevolg van de brand een waterleiding sprong. Een deel van het winkelcentrum kwam daardoor blank te staan. Ook was er enige rookschade.

Exact vijf maanden geleden werd Winkelhof ook al opgeschrikt door brand. Toen ging het om een vuurzee in de parkeergarage, waar een pyromaan een aantal auto's in brand gestoken had. De rookontwikkeling zorgde toen voor een miljoenenschade.  

Meer berichten