Velocitas C1 met coaches Klaas Bosman en Mitchell de Boer en Velocitas voorzitter Bert Jägel.| Foto: Frans van Herwijnen

Velocitas C1 plaatst zich voor NK na kampioenschap eerste klasse

Algemeen Sport

Jeugdteam Velocitas C1 is afgelopen zaterdag voor de tweede keer dit seizoen kampioen geworden in de eerste klasse. Tegen Vriendenschaar C1 werd met 21 - 7 gewonnen, waarmee plaatsing voor het Nederlands Kampioenschap korfbal in Papendrecht later dit jaar een feit is.

Vooral in de eerste helft liet Velocitas zien waarom het de onbetwiste winnaar van de poule is. Vriendenschaar C1 kwam er geen moment aan te pas en werd bij vlagen compleet weggespeeld door de Leiderdorpers. Het is niet de eerste keer dit jaar dat Velocitas C1 veel sterker is dan de tegenstander: alle wedstrijden in de zaal werden tot nu toe gewonnen. Toen de teams de kleedkamers opzochten voor de rust was de wedstrijd al gespeeld.

De tweede helft begon een stukje moeizamer. Vriendenschaar wist meer weerstand te bieden en Velocitas liet de touwtjes wat vieren. Toch was het verschil in niveau nog steeds overduidelijk aanwezig. Met een stand van 21 – 7 maakte de scheidsrechter een einde aan de wedstrijd.

Met nog één wedstrijd te gaan zijn de statistieken nu al imposant: in 13 wedstrijden kwamen de Leiderdorpers maar liefst 275 keer tot scoren, waarmee het doelsaldo 192 punten in de plus staat.

Na de wedstrijd was het tijd voor een feestje, wat wellicht een vervolg krijgt op 18 maart. Dan treedt de C1 van Velocitas aan op het Nederlands Kampioenschap Korfbal in Papendrecht, waar het zich mag meten met de andere zaalkampioenen uit de eerste klasse.