Koploper RCL hard onderuit tegen hekkensluiter Ter Leede
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Shirley Nederpel scoort voor RCL de gelijkmaker.
Shirley Nederpel scoort voor RCL de gelijkmaker.
Sport

Koploper RCL hard onderuit tegen hekkensluiter Ter Leede

De hervatting van de competitie na de winterrust pakte niet goed uit voor de vrouwen van RCL. Tegen Ter Leede, de houder van de rode lantaarn, werd met 1-4 verloren na een 1-1 stand bij rust.

Tekst en foto: Gert Jan van Heyningen

RCL was geen schijn meer van de ploeg die voor de jaarwisseling furore maakte met sprankelend voetbal op hoog niveau en daardoor ook terecht de ranglijst aanvoerde. Maar nu kwamen de passes niet aan en lieten de linies het volledig afweten. Ter Leede was ook fysiek het betere team. De ploeg uit Sasssenheim won verdiend en dat kwam hard aan bij de Racing dat tegen het eerste verlies van dit seizoen aanliep.

De Racing voorwaartsen werden knap aan banden gelegd op sportpark De Bloemerd. Ter Leede speelde sterk geconcentreerd vanuit een gesloten verdediging. Riejette de Roo, Bianca van der Meer, Kirsten Kok en Shirley Nederpel kwamen er niet door. En van afstand werd het net ook niet gevonden. Ruimte voor Ter Leede en daar profiteerde Anne-Sophie Bakker van en scoorde de openingstreffer.

Het zat RCL ook niet mee want een uitstekend schot van Bianca van der Meer kwam tegen de paal terecht. Een opleving volgde met onder meer een pass van Romana Bernardon die Shirley Nederpel in stelling bracht. Die zag haar inzet gestopt worden door sluitpost Anita Perlot.

Het vertoonde spel was zeker niet op Hoofdklasse niveau maar RCL voerde de druk op waardoor de spanning terug kwam. Vlak voor het rustsignaal goed spel van Drita Çelaj die slim het leer in de voeten schoof van Shirley Nederpel. Die maakte geen fout en bracht beide kemphanen op gelijke hoogte.

In de tweede helft zakte het geloof in eigen kunnen bij de Leiderdorpse voetbalsters helemaal weg. In slechts tien minuten tijd kwam Ter Leede op een verdienstelijke 1-3 voorsprong. Daar hadden de meiden van coach Janet Griffioen geen antwoord op. Een kort herstel volgde nog wel maar was niet genoeg. Daarnaast ontbrak de creativiteit om ook de linkervleugel in de wedstrijd te betrekken. Ter Leede liet RCL totaal niet in het spel voorkomen en scoorde in de allerlaatste minuut zelfs de 1-4.

De Racing maakte de ambitie als koploper in het geheel niet waar. Verlies kan uiteraard maar in dit duel werd er collectief gefaald, zo beaamde na afloop een uiterst teleurgestelde coach Janet Griffioen. Een beoogd kampioenschap lijkt met deze spelwijze wel heel ver weg.

Meer berichten