Vakantiepret met Egyptisch knutselfeest in Rijksmuseum van Oudheden | Leiderdorps Weekblad
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Kinderen in de nieuwe Egyptische Zalen. | Foto: Rob Overmeer
Kinderen in de nieuwe Egyptische Zalen. | Foto: Rob Overmeer
Erop uit

Vakantiepret met Egyptisch knutselfeest in Rijksmuseum van Oudheden

Alle Egyptefans kunnen in de voorjaarsvakantie - van 18 februari tot en met 5 maart - knutselen, kleuren en speuren in het Rijksmuseum van Oudheden aan het Rapenburg 28 in Leiden.

Wie een dierenknuffel meeneemt mag die naar Egyptische voorbeeld 'mummificeren' met meters verband en geknutselde amuletten. Ook is er een dierenmummie-memory spel en staat de Tempelzaal vol knutselspullen om zelf een Egyptische kat te maken, magische scarabeeën te boetseren of een sfinx te bouwen met lego.

Audiotour

TV presentator Klaas van Kruistum maakte een spannende kinderrondleiding door de nieuwe Egyptische zalen. De kinderen ontdekken al speurend de gekste Egyptische dieren en de mooiste Egyptische plekjes in het museum. Ze maken kennis met duizenden jaren oude farao's, mummies, piramides en wonderlijke hiërogliefen en kunnen eigenhandig in 3D de mummie van een krokodil onderzoeken. Oplettende speurneuzen maken kans op een Egyptisch prijzenpakket.

Het verhaal van Klaas duurt 50 minuten en is bedoeld voor kinderen vanaf 7 jaar. De audiotour is voor € 2,- te huur bij de kassa.

Speuren met Dummie

Speuren door het museum kan ook met Dummie de mummie, de grappige, vierduizend jaar oude mummie uit de boeken van Tosca Menten. Met een speurboekje gaan kinderen op zoek naar de geheime hiërogliefencode van Dummies vader, de farao. Met de oplossing kunnen ze een Dummie de mummieprijzenpakket winnen.

De speurtocht is bedoeld voor kinderen vanaf 7 jaar. Voor allerjongste museumbezoekers is er een faraospeurboekje met stickers. De speurroutes zijn voor € 2,95 koop bij de kassa.

Koninginnen van de Nijl

Volwassen Egypte-liefhebbers kunnen nog tot 17 april terecht in de tentoonstelling 'Koninginnen van de Nijl'. Deze tentoonstelling gaat over de macht en pracht van de vrouwen van de Egyptische farao's. Te zien zijn meer dan 350 Egyptische topstukken, waaronder koninklijke portretten, godenbeelden en verfijnde juwelen. Blikvangers zijn de sarcofaag van koningin Nefertari uit het Museo Egizio in Turijn en haar gereconstrueerde grafkamer.

Knutselen is gratis bij een bezoek aan het museum. Tijdens de vakantie is het museum extra open op maandag. Kijk voor meer informatie op www.rmo.nl/kids.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225596&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=leiderdorpsweekblad.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=235" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>