Stomerij Jeannette viert deze week twee jubilea
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Jeannette en Jacques in de stomerij. | Foto: J.P. Kranenburg
Jeannette en Jacques in de stomerij. | Foto: J.P. Kranenburg
Ondernemers

Stomerij Jeannette viert deze week twee jubilea

Stomerij Jeannette aan de Kastanjelaan 1 in Leiderdorp beleeft een dubbel jubileum. Morgen, 16 februari, is het precies 12,5 jaar geleden dat Jeannette van Kleef het bedrijf overnam en haar echtgenoot Jacques Roest zit deze week 55 jaar in het stomerijvak.

De stomerij, voorheen stomerij Blokhuizen, bestaat al sinds 1938. Jeannette kwam er in 1998 in dienst. Toen de voormalige eigenaar stierf en het bedrijf op de markt kwam, besloot ze de gok te wagen en het te kopen. "Dat was heel spannend maar ik dacht: 'ik ga het proberen en zie wel waar het schip strandt".

Al eerder had ze via haar werk Jacques leren kennen. Een man die gepokt en gemazeld is in het vak. Hij startte op zijn 16e bij stomerij De Kroon in Leiden en begon later voor zichzelf met stomerij Zuid-West. Die zaak heeft zijn zoon overgenomen en sinds elf jaar runnen Jeannette en Jacques de stomerij aan de Kastanjelaan samen. "Samen werken ging heel goed, dus toen zijn we ook maar getrouwd", lacht Jeannette.

Het is hard werken, maar dat vinden ze geen probleem. "We hebben het naar onze zin en dan tel je de uren niet."

De afgelopen jaren zijn best moeilijk voor hen geweest. "We hebben de crisis overleefd maar hebben er wel voor moeten knokken", zegt Jacques. Maar sinds enige tijd gaat het weer duidelijk bergopwaarts. Jeannette: "We merken dat mensen weer meer pakken gaan dragen. En we hebben ook veel klandizie van kledingverhuurbedrijven die bijvoorbeeld galakleding verhuren. Ook dat zit weer in de lift nu het beter gaat met de economie."

Stomerij Jeannette is de enige in Leiderdorp waar de kleding daadwerkelijk ter plekke gereinigd wordt. De eigenaars hebben veel geïnvesteerd in de apparatuur en de machines voldoen aan alle regels en milieueisen. Zo staat er een machine voor chemisch reinigen met een volledig gesloten systeem.

Naast de winkel in Leiderdorp heeft de stomerij ook zogeheten aanneempunten in winkels in Roelofarendsveen, Woubrugge en Koudekerk. De gloednieuwe bedrijfsbus is dan ook niet voor niets aangeschaft!

Leiderdorpse klanten kunnen elke werkdag van 8.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 16.00 terecht bij Stomerij Jeannette. Zie ook www.stomerij-jeannette.nl.

Meer berichten