Calvin van Stenus prolongeert titels
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Calvin met zijn trofeeën. | Foto: PR
Calvin met zijn trofeeën. | Foto: PR
Sport

Calvin van Stenus prolongeert titels

De Leiderdorpse badmintonner Calvin van Stenus heeft zijn titels bij het Carlton NK geprolongeerd. Net als vorig jaar won hij goud in zowel het herendubbel als in het enkelspel in de hoogste leeftijdscategorie bij de jeugd, de U-17.

Het Carlton NK 2017 werd op 4 en 5 februari gespeeld in Topsportcentrum Almere. Nieuw dit jaar was een speciale klasse voor de allersterkste jeugdspelers: de veren-klasse. Vanwege de drukte had de toernooileiding besloten de sets in te korten tot 15 punten (normaal wint degene die het eerst 21 punten haalt).

Calvin speelde het dubbel met Melvin Li, zijn vaste dubbelpartner en trainingsmaatje bij de Badmintonschool Jawi, Omdat er door ziekte slechts drie koppels in de veren-klasse waren overgebleven, hoefde er geen finale te worden gespeeld. Het koppel dat de meeste partijen zou winnen mocht met het goud naar huis. Calvin en Melvin waren zoals gewoonlijk goed op elkaar ingespeeld en hun eerste tegenstanders waren dan ook kansloos. Hun tweede partij moesten ze echter spelen tegen een ander koppel van Badmintonschool Jawi met wie ze tweemaal per week samen trainen en sparren. Aangezien Calvin en Melvin vaak wat langzaam op stoom komen, voelden de jongens zich door de ingekorte sets extra onder druk gezet. Het werd daardoor een extra leuke en interessante partij die tot het einde toe spannend bleef. Met de setstanden 15-13 en 15-13 wisten Calvin en Melvin de eindoverwinning binnen te slepen.

In de poule fase van het enkelspel wist Calvin makkelijk zijn partijen te winnen van voor hem onbekende spelers. Iedereen verwachtte dat de finale enkelspel net als vorig jaar tussen Calvin en zijn dubbelpartner Melvin gespeeld zou gaan worden. Maar tegen alle verwachtingen in wist Melvin de finale niet te bereiken. Hij werd uitgeschakeld door een andere talentvolle speler van Badmintonschool Jawi, tegen wie Calvin in eerdere toernooien al twee keer speelde, eenmaal met winst en eenmaal met verlies. Dit keer wist Calvin na een moeizame start langzaam de partij naar zich toe te trekken en de eerste set te winnen. In de tweede set begon Calvin voortvarend met aanvallend en gevarieerd spel. Door ook het tempo hoog te leggen maakte hij het zijn tegenstander zeer moeilijk. Uiteindelijk wist Calvin ook de tweede set binnen te slepen en daarmee de eindoverwinning.

Calvin met zijn trofeeën. | Foto: PR

Meer berichten