Liesbeth van den Berg in actie tegen Fiducia. | Foto: Frans van Herwijnen
Liesbeth van den Berg in actie tegen Fiducia. | Foto: Frans van Herwijnen

Velocitas behoudt zicht op kampioenschap

Algemeen Sport

Velocitas heeft afgelopen zaterdag de punten in Leiderdorp weten te behouden. Na een moeizame wedstrijd, waarin op sommige momenten slordig gespeeld werd, trok de ploeg van Wim Schaap uiteindelijk aan het langste eind en won het met 18-13. Daarmee zijn de kansen voor het kampioenschap nog niet verkeken.

Aan de sfeer vooraf zal het niet gelegen hebben. De sporthal De Does was goed gevuld met veel toeschouwers en de spelers werden onder sfeervolle muziek ontvangen. Er stond dan ook heel wat op het spel: bij een eventuele winst kon Velocitas in de volgende wedstrijd op gelijke hoogte komen met koploper Futura, met wie voor komend weekend een rechtstreeks duel op het programma staat.

Velocitas was gewaarschuwd want de eerste wedstrijd tegen Fiducia werd met 19 – 21 maar nipt gewonnen. Toch begonnen het duel erg rommelig. Beide ploegen speelden erg onrustig en gingen slordig met de kansen om, waardoor vele ballen door de sterk verdedigende teams zonder problemen onderschept konden worden. De strijd bleef op en neer gaan tot en met het rustsignaal. Met een magere stand van 7 – 7 zochten de teams de kleedkamer op.

Velocitas begon echter een stuk sterker aan de tweede helft. De ploeg uit Utrecht had geen antwoord op het sterke spel van de Leiderdorpers, die snel uit wisten te lopen naar een 11-7 voorsprong. Het leek er even op dat de wedstrijd gespeeld was, tot ook Fiducia weer tot scoren wist te komen.

Met een stand van 12 – 10 besloot coach Wim Schaap in te grijpen en bracht Thomas de Boer en Laurens Boudewijn voor Pieter Paardekoper en Joachim Jägel in het veld. De frisse heren gaven Velocitas nieuwe krachten. Velocitas wist in de slotfase de voorsprong snel te vergoten.

Met een eindstand van 18 – 13 kan Velocitas tevreden vooruitkijken naar de topper van aankomende zaterdag tegen Futura. Er zal dan wel scherper gespeeld moeten worden dan afgelopen zaterdag. Met de twee punten voorsprong van Futura zal de druk echter niet bij Velocitas liggen, dat vrijuit alles of niets kan spelen.

Uit de krant