Foto: J.P. Kranenburg
Foto: J.P. Kranenburg

Inhaalsprint bij huisvesting statushouders

Algemeen Politiek

De gemeente Leiderdorp heeft in januari een flinke inhaalsprint ingezet om haar achterstand in de huisvesting van statushouders over 2016 in te lopen. Op 1 januari moest nog voor twaalf statushouders een woning gevonden worden en vorige week meldde wethouder Kees Wassenaar te verwachten dat dit voor het eind van de maand zou lukken.

Door: Corrie van der Laan

De gemeente had voor 2016 de taakstelling opgelegd gekregen om voor 71 asielzoekers met een verblijfsvergunning een woning te vinden. In de eerste helft van het jaar ging dat redelijk op schema maar in het laatste deel van 2016 waren er niet genoeg passende woningen voor de doelgroep. "Toen was al wèl bekend dat er in januari 2017 alsnog voldoende geschikte woningen beschikbaar zouden komen", aldus Wassenaar.

In de tweede helft van 2016 moesten alle gemeenten in Nederland samen 28.000 statushouders aan een woning helpen. Doordat er minder asielzoekers naar Nederland komen, is dat aantal voor de eerste helft van 2017 een heel stuk minder, namelijk 13.000. Leiderdorp heeft de taak om voor eind juni dit jaar huisvesting te regelen voor 21 statushouders.

Uit de krant