Driemaal goud op WK voor Jeroen Kampschreur
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Foto: Nederlandse Ski Vereniging
Foto: Nederlandse Ski Vereniging

Driemaal goud op WK voor Jeroen Kampschreur

De Leiderdorpse zitskiër Jeroen Kampschreur (17) beleefde de afgelopen week een droomdebuut bij de wereldkampioenschappen paraskiën. In de Italiaanse Alpen bij Tarvisio pakte hij drie gouden plakken. Een unieke gebeurtenis, het was voor het eerst dat een Nederlandse paraskiër een wereldtitel veroverde.

Kampscheur begon zijn zegereeks zaterdag met de Supercombi, een combinatie van de Super G en de slalom. De Super G is normaal gesproken niet zijn sterkste onderdeel, maar nu legde hij een stevige basis voor goud met een derde plek. In de slalom rekende hij daarna koelbloedig af met de concurrentie.

Maandag stond de reuzenslalom op het programma. Na de eerste run, die niet vlekkeloos ging, stond de jonge Leiderdorper tweede, maar in de tweede run was hij ongenaakbaar en pakte zijn tweede gouden medaille.

Dinsdagmiddag kon hij de hattrick volmaken op de slalom, waarop hij dit seizoen al drie World Cup wedstrijden won. Hij maakte de verwachtingen waar door ook hier de eerste plaats te pakken.

Belangrijke bonus van zijn wereldtitels is dat Kampschreur zijn nominatie voor de Paralympische Spelen van 2018 in Zuid-Korea nu binnen heeft.

Jeroen Kampschreur is geboren zonder onderbenen en daardoor al zijn leven lang rolstoelgebonden. Dat heeft hem echter niet verhinderd zich te ontwikkelen tot een topatleet. Zitskiën is niet de enige sport waarin hij uitblinkt. In 2012 werd hij bij de Leiderdorpse Sportverkiezingen uitgeroepen tot Talent van het Jaar op grond van zijn prestaties in het rolstoelbasketbal.

Meer berichten