Afbeelding

Velocitas ontdoet zich laat van Dijkvogels

Algemeen Sport

Na de monsterscore vorige week tegen Triaz moest Velocitas afgelopen zaterdag in Maasdijk aantreden tegen Dijkvogels. In een wedstrijd die moeilijk op gang kwam, wisten de Leiderdorpers uiteindelijk met de overtuigende cijfers van 12-21 te winnen.

Beide teams hadden in de openingsfase problemen om de korf te vinden. Over en weer waren er kansen maar het duurde tien minuten voor er gescoord werd.  Velocitas spelers Liesbeth van den Berg en Joachim Jägel tekenden voor de eerste twee punten. Lang konden de Leiderdorpers niet genieten van de voorsprong, Dijkvogels maakte al snel de aansluitingstreffer via een strafworp.

Waar Velocitas het vorige week moest hebben van de scherpte in de aanval was het nu de puike verdediging die de Leiderdorpers het overwicht gaf. Er werd weinig weggegeven waarmee de aanval in staat gesteld werd op zoek te gaan naar de flow van vorige week. Toch kwam die maar mondjesmaat op gang. Uiteindelijk ging Velocitas rusten met een voorsprong van 6 – 10.

Na rust scoorde Velocitas opnieuw als eerste maar was het de vereniging uit Maasdijk die lekker in de wedstrijd zat. Een aantal rake treffers zorgde er voor dat Dijkvogels de opgelopen achterstand wist terug te brengen naar twee punten. De spanning was terug in de wedstrijd en het was tijd voor Velocitas om orde op zaken te stellen. Dat gebeurde onder leiding van Debby Halvemaan. De speelster wist als één van de weinigen haar schot van vorige week te vinden en had met een totaal van vijf doelpunten een belangrijk aandeel in de puntenproductie van de Leiderdorpers. Velocitas liep uit naar 11 – 20 en in een kwestie van een kwartier was de wedstrijd gespeeld.

Met de ruime verworven marge en nog een aantal minuten op de klok besloot coach Wim Schaap een aantal junioren te laten ruiken aan de tweede klasse bij de senioren. Tom Glasbeek, Jasper van der Vos, Lianne van Meurs en Simone Laman kwamen in de ploeg, waarmee Velocitas nu met vier junioren stond te spelen. Lianne van Meurs legde de bal in de korf en enkele minuten later zaten de 60 minuten er op: Velocitas won de wedstrijd met 12 – 21.