Het winnende team met v.l.n.r. Thomas Kentstra, Floris Dekker, Niels Huisman en Lennard van der Eng. | Foto: PR
Het winnende team met v.l.n.r. Thomas Kentstra, Floris Dekker, Niels Huisman en Lennard van der Eng. | Foto: PR

De Schakel team 1 schoolschaakkampioen van Leiderdorp

Algemeen Sport

Het eerste team van De Schakel heeft woensdag 25 januari de strijd om het schoolschaakkampioenschap van Leiderdorp gewonnen.  

Samen met de topteams van basisscholen Elckerlyc, Regenboog, De Leeuwerik en School Kastanjelaan speelde De Schakel in de hoogste poule van het jaarlijkse toernooi. Uiteindelijk bleek De Schakel team 1 (Thomas Kentstra, Floris Dekker, Niels Huisman en Lennard van der Eng) de sterkste. Op de tweede plaats eindigde School Kastanjelaan team 1 (Daan Barendse, Luuk Hardy, Stijn Bavelaar en Jelte Ridder). De derde plaats was voor Elckerlyc team 1 en het eerste team van De Leeuwerik eindigde op de vierde plaats.

Deze vier teams mogen de eer van Leiderdorp gaan verdedigen op de Regionale Schoolschaakkampioenschappen die op 15 maart aanstaande, opnieuw in School Kastanjelaan, zullen worden georganiseerd.

Zoals gebruikelijk lag de organisatie van dit schaakfeest in handen van Schaakvereniging Leiderdorp. In totaal kwamen vorige week woensdag zeventien teams aan de bak; naast de vijf teams in de hoogste poule speelden er nog twaalf in lagere poules. Nog eens elf teams komen woensdag 1 februari aan de beurt.  

Uit de krant