Woonlocatie De Entree officieel geopend
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Burgemeester Driessen verricht de officiële openingshandeling samen met bewoners Tanne Wondergem (met blauwe sjaal), Corrie Cats, Irene van Leeuwen en Caroline Kuijt. | Foto: J.P. Kranenburg
Burgemeester Driessen verricht de officiële openingshandeling samen met bewoners Tanne Wondergem (met blauwe sjaal), Corrie Cats, Irene van Leeuwen en Caroline Kuijt. | Foto: J.P. Kranenburg

Woonlocatie De Entree officieel geopend

Samen met vier bewoners drukte burgemeester Laila Driessen vorige week vrijdagmiddag op een grote rode knop. Daarmee was de officiële opening van Gemiva Woonlocatie De Entree een feit.

De nieuwe woonlocatie van zorginstelling Gemiva-SVG aan de Elisabethhof in Leiderdorp is al sinds september vorig jaar in gebruik maar nu pas werd de opening gevierd. Het werd een vrolijk feest want de bewoners hebben het naar hun zin in De Entree.

Enkele jaren terug was het gebouw nog een laboratorium annex kantoor van geneesmiddelenfabrikant Astellas. Toen Astellas naar het biosciencepark in Leiden verhuisde, kocht woningcorporatie Rijnhart Wonen het pand om het om te vormen tot appartementengebouw. Bijzonder aan het gebouw is niet alleen de geschiedenis, maar ook de combinatie van valide en minder valide bewoners. De Entree omvat namelijk 33 'gewone' sociale huurwoningen en twintig aangepaste appartementen voor mensen met een lichamelijke beperking en/of niet-aangeboren hersenletsel. Die laatsten worden gehuurd door de Gemiva-SVG groep, die haar hier wonende cliënten 24-uurs zorg en begeleiding biedt.

Volgens locatiemanager Anneke Bezuijen van Woonlocatie De Entree pakt de mix goed uit. "Het is hartstikke leuk, ik zie steeds meer contacten ontstaan." Ook bewoonster Tanne Wondergem is positief. Ze is sinds 1983 cliënt van Gemiva en woonde hiervoor op de Hans Vonkstraat. "Ik wilde hier heel graag naar toe, juist omdat je hier tussen valide mensen woont. En inmiddels heb ik al met een aantal buren kennis gemaakt."

Natuurlijk blijft er altijd wel wat te wensen over in zo'n nieuw gebouw. Zo staat de koffieautomaat in de gemeenschappelijke ruimte op de begane grond van De Entree zo hoog dat de rolstoelgebonden Wondergem er niet bij kan. "Maar dan haal ik mijn koffie wel boven. Alles is op te lossen, mijn motto is altijd 'Ik pas me aan aan een niet aangepaste wereld'."

Meer berichten