Jet van Osnabrugge verdedigt voor Velocitas. | Foto: Frans van Herwijnen

Clubrecord voor Velocitas: 40 doelpunten

Algemeen Sport

Het eerste team van de Leiderdorpse korfbalvereniging Velocitas heeft afgelopen zaterdag laten zien waarom het meedraait in de top van de tweede klasse. In een wedstrijd waar Velocitas een clubrecord vestigde werd het Amsterdamse Triaz overklast: Velocitas won met 40 – 14.

Nooit eerder wist het eerste team van de Leiderdorpers zo vaak de korf te raken als afgelopen zaterdag tegen Triaz. Waar het de afgelopen weken nog wel eens wist te ontbreken aan scherpte in de openingsfase, zette Velocitas de Amsterdammers nu gelijk onder druk. Binnen enkele minuten stond er 4 – 0 op het scorebord, mede door twee punten van Joachim Jägel. Het zou niet bij twee punten blijven voor Joachim, hij zou tegen Triaz maar liefst tien maal de korf weten te vinden.

Het bleek tegen Triaz echter niet van slechts een aantal spelers af te hangen. Het hele achttal was erg scherp in de afronding, waardoor er in de aanval aantrekkelijk en dynamisch korfbal gespeeld kon worden. Triaz bleef in de verdediging achter de feiten aan lopen en kon aanvallend slechts af en toe een speldenprikje uitdelen. Uiteindelijk was de wedstrijd al beslist toen beide teams de kleedkamers opzochten na het rustsignaal: Velocitas leidde met een meer dan overtuigende voorsprong van 22 – 6.

Na rust besloot Velocitas coach Wim Schaap om van de grote voorsprong gebruik te maken en wat reservespelers speeltijd te gunnen. Sanne Glasbeek kwam er al snel in voor Liesbeth van den Berg, waarna Velocitas zonder enkele moeite weer in de flow van de eerste helft wist te komen. Triaz (dat al twee basisspelers moest missen) wist zich ook in de tweede helft geen raad met de aanvalskracht van de Leiderdorpers.

Ook de aanval van de Amsterdammers bleek een kopie van de eerste helft: uiteindelijk zou Triaz er nog acht bij weten te scoren, terwijl de Amsterdamse puntenmachine bleef steken op een totaal van 14.

In het laatste kwart van de wedstrijd zette Velocitas nog één keer aan en ging het op jacht naar het clubrecord door veertig punten in één wedstrijd te maken. De broers Vincent en Frederick van Westerop kwamen in het veld voor Kevin de Boer en Pieter Paardekoper. Ook zij pakten nog hun doelpuntjes mee, waarmee alle spelers aan Leiderdorpse zijde tot scoren wisten te komen.

Er valt te twisten over het mooiste doelpunt van de avond. In ieder geval staat vast dat het veertigste punt in de laatste minuut door Jet van Osnabrugge de kers op de welverdiende taart was.