Honderden Leiderdorpers wisten zaterdagochtend de weg naar de ijsbaan in het Weteringpark te vinden. | Foto: J.P. Kranenburg
Honderden Leiderdorpers wisten zaterdagochtend de weg naar de ijsbaan in het Weteringpark te vinden. | Foto: J.P. Kranenburg

Eindelijk weer schaatsen op natuurijs

Algemeen

Schaatsliefhebbers hebben er vier jaar op moeten wachten, maar afgelopen weekend kon er dan eindelijk weer eens geschaatst worden op natuurijs. En dat ook nog eens onder een stralend zonnetje. Op groter open water was het ijs over het algemeen nog niet dik genoeg maar in Leiderdorp bood de ijsbaan in het Weteringpark een prima alternatief.

De vrijwilligers van de Vereniging IJssport Leiderdorp (VIJL) hebben keihard gewerkt zodat de baan vrijdag-, zaterdag- en zondagochtend opengesteld kon worden. Vele honderden Leiderdorpers wisten de weg naar de ijsbaan te vinden en draaiden hun rondjes op de vierhonderd meterbaan of oefenden hun schaatsslag op het middengedeelte. Natuurlijk werd er ook volop genoten van de gezelligheid en de koek en zopie.

Zondag was het helemaal record-druk, voorzitter John de Lang van de VIJL schat dat er zo'n 1500 bezoekers zijn geweest.

Ook de komende dagen is de ijsbaan naar verwachting elke dag een aantal uur open. Wie wil schaatsen moet er overigens wel op tijd bij zijn: aan het begin van de middag wordt het ijs steeds te zacht zodat het bordje bij de entree dan weer op 'dicht' gedraaid moet worden. Op de website www.ijssportleiderdorp.nl is te zien of de ijsbaan geopend is. 

Zaterdagochtend was het goed toeven op de Leiderdorpse ijsbaan. | Foto: J.P. Kranenburg
Handen op de rug en gaan! | Foto: J.P. Kranenburg
Vallen en opstaan, dat hoort erbij op het ijs. | Foto: J.P. Kranenburg
Gezellige drukte op de ijsbaan, afgelopen zaterdagochtend. | Foto: J.P. Kranenburg
De Leiderdorpse ijsbaan was afgelopen weekend eindelijk weer open. | Fot: J.P. Kranenburg

Uit de krant