Nick Pikaar in de verdediging tegen Boeckenberg topscoorder Jesse De Bremaeker. | Foto: pr./Rene van Dam

Nick Pikaar wint met TOP de Europa Cup

Algemeen

De Leiderdorpse korfballer Nick Pikaar heeft dit weekend met zijn club TOP de Europa Cup voor landskampioenen gewonnen. Zaterdag werd in de finale het Belgische Boeckenberg met 37-27 verslagen.

In een uitverkochte sporthal de Korf in Sassenheim ging TOP heel sterk van start en nam via 3-0 en 5-1 de voorsprong. Vanaf dat moment kwam Boeckenberg beter in de wedstrijd en kroop langzaam dichterbij. TOP had in die fase vooral in het tweede aanvalsvak moeite om tot scoren te komen. Zij zagen Boeckenberg kans om bij 6-6 langszij te komen.

De score ging vervolgens gelijk op tot 8-8, maar TOP bleef wel het initiatief houden. Bij 10-9 ging ook het tweede aanvalsvak zich nadrukkelijk met de score bemoeien en dat betekende de ommekeer in de wedstrijd.

Voor rust sloeg TOP al een gaatje van vier doelpunten (17-13) en vijf minuten na rust was de voorsprong al uitgebouwd naar 22-13. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. Boeckenberg was niet in staat om het TOP nog moeilijk te maken. Het kwam pas in de 7e minuut tot scoren om vervolgens alleen nog voornamelijk uit strafworpen de doelpunten te maken. Met mooie aanvallen en even zo mooie doelpunten liep TOP uit naar een hele ruime overwinning.

Pikaar was met negen doelpunten de beste schutter binnen zijn ploeg. Zijn directe tegenstander Jesse De Bremaeker was echter nog meer op schot. Hij eindigde de wedstrijd met vijftien doelpunten.

Het is de derde keer dat TOP de Alfons Janssens Cup wint. Eerder was TOP ook al de beste in Warschau (2012) en Antwerpen (2015).