Logo leiderdorpsweekblad.nl
Blijde winnaars van de kerstboomloterij. | Foto: J.P. Kranenburg
Blijde winnaars van de kerstboomloterij. | Foto: J.P. Kranenburg

Wethouder deelt prijzen kerstbomenloterij uit

Enkele tientallen winnaars van de kerstbomenloterij, voor het overgrote deel kinderen, kwamen woensdagmiddag 11 januari naar het Leiderdorpse gemeentehuis om hun prijzen op te halen.

Het was de eerste keer dat er op deze manier een feestje werd gemaakt van de uitreiking van de prijzen. Wethouder Jeff Gardeniers van Openbare Ruimte deelde de enveloppen met de gewonnen geldbedragen uit. De hoofdprijs was € 250, de winnaar van de tweede prijs kreeg € 150 euro en de derde prijs bedroeg € 100. Verder waren er vijf prijzen van € 50, twintig van € 20 en vijftig van € 10.

De kinderen hadden de lootjes verzameld door op woensdag 4 januari kerstbomen in te leveren op een van de tien inzamelpunten van het dorp. In totaal zijn er 1727 lootjes uitgedeeld, wat staat voor evenzovele kerstbomen. De 'oogst' was daarmee wat kleiner dan gewoonlijk; in voorgaande jaren stond de teller steeds ruim boven de tweeduizend bomen. Dat kan er mee te maken hebben dat de inzameling dit jaar erg vroeg was, al op 4 januari dus nog voor Driekoningen, de dag dat de kerstboom traditioneel de deur uit gaat.

Wie er woensdag niet bij was maar wel een winnend lotnummer heeft (klik hier voor de uitslag) kan de prijs alsnog ophalen in het gemeentehuis.  

Meer berichten