Driessen pleit voor meer saamhorigheid
Logo leiderdorpsweekblad.nl
Burgemeester Laila Driessen tijdens haar nieuwjaarsspeech. | Foto: Johan Kranenburg
Burgemeester Laila Driessen tijdens haar nieuwjaarsspeech. | Foto: Johan Kranenburg

Driessen pleit voor meer saamhorigheid

"Laten we wat meer om elkaar denken, proberen te zorgen dat we het allemaal goed hebben en iets voor elkaar over hebben." Die oproep deed burgemeester Laila Driessen zaterdagmiddag 7 januari tijdens haar nieuwjaarsspeech in het atrium van het gemeentehuis.

Wat er gaat gebeuren in Amerika, hoe dat doorwerkt op ons land en wat er straks met de Tweede Kamerverkiezingen gebeurt, daar hebben we hier niet heel veel invloed op, stelde ze. "Maar wel hoe we het hier in Leiderdorp organiseren, hoe we met elkaar omgaan."

Ze zag wat dat betreft al een hoop positieve ontwikkelingen in de gemeente. Ze refereerde vele vrijwilligers die hulp en ondersteuning gaven aan de vluchtelingen die vorige lente in de noodopvang aan de Leidsedreef opgevangen werden. En aan het groeiend aantal burgerinitiatieven voor samenwerkingsprojecten in de wijken, zoals de buurtmarkt in de Oranjewijk en het Doeskwartier en de adoptie van een speeltuin plus groenstrook door Buurtvereniging De Kruidentuin.

Driessen sprak voor een bomvol atrium. Honderden Leiderdorpers, veelal vertegenwoordigers van organisaties maar ook heel wat 'gewone' inwoners, hadden de weg naar het gemeentehuis weten te vinden om het gemeentebestuur en elkaar het beste te wensen voor het nieuwe jaar.Onder hen was ook Boudewijn Röell, lid van de in Leiderdorp gevestigde studentenroeivereniging. Asopos De Vliet en met de heren 8 winnaar van een bronzen plak op de Olympische Spelen van afgelopen zomer. Driessen riep de boomlange Röell op het podium waar ze hem meteen inlijfde als 'sportief ambassadeur van Leiderdorp'. 

 

Meer berichten