Logo leiderdorpsweekblad.nl
D66 politici uit Leiderdorp en Zoeterwoude. Afdelingsvoorzitter Michiel Goossens staat 2de van links. | Foto: J.P, Kranenburg
D66 politici uit Leiderdorp en Zoeterwoude. Afdelingsvoorzitter Michiel Goossens staat 2de van links. | Foto: J.P, Kranenburg
Politiek

D66 start 2017 optimistisch

Op de dag dat D66 afdeling Leiderdorp en Zoeterwoude haar nieuwjaarsreceptie hield, zondag 8 januari, was het op de kop af nog 66 dagen tot aan de Tweede Kamerverkiezingen. Verkiezingen die volgens afdelingsvoorzitter Michiel Goossens een hoogtepunt gaan worden.

Geen doemdenken voor de democraten, zo maakte hij duidelijk in zijn nieuwjaarstoespraak in Brasserie Park. "Als D66 willen we een optimistisch geluid laten horen." Dat zal zeker ook in Leiderdorp het geval zijn. "Het campagneteam is er klaar voor, we zullen duidelijk aanwezig zijn."

Natuurlijk keek hij terug op het afgelopen, voor D66 Leiderdorp veelbewogen jaar. Waarbij hij twee dieptepunten benoemde. Ten eerste natuurlijk de breuk in de coalitie, waarbij D66 door CDA en VVD werd ingeruild voor PvdA en LPL. Ten tweede het overlijden van Leiderdorper Aar de Goede, een van de oprichters van D66. Hij stierf op 16 mei vorig jaar, bijna 88 jaar oud.

Positieve zaken waren er ook genoeg in zijn terugblik. Goossens gaf voormalig D66 wethouder financiën Michiel van der Eng een grote pluim voor zijn gedegen beleid waardoor Leiderdorp er nu financieel goed voor staat. Trots was hij ook op de D66 themabijeenkomst van februari waarbij politici en burgers uit de regio brainstormden over regionale samenwerking. "Goed bezocht en heel interessant."

Ook in 2017 zal D66 themabijeenkomsten organiseren. De eerste daarvan is al op 24 januari. Dan is het thema fijnstof: wat is het, wat geeft het voor gezondheidsproblemen en hoe kan je te hoge concentratie fijnstof voorkomen. Meer informatie hierover volgt.

Meer berichten