Logo leiderdorpsweekblad.nl
De Van der Marckstraat is vanaf de kruising met de Lijnbaan afgesloten richting de Vronkenlaan. | Foto: J.P. Kranenburg
De Van der Marckstraat is vanaf de kruising met de Lijnbaan afgesloten richting de Vronkenlaan. | Foto: J.P. Kranenburg
Politiek

Besluit over Van der Marckstraat moet deze maand vallen

Naar verwachting maakt het Leiderdorpse college van burgemeester en wethouders deze maand een definitieve keuze: óf het éénrichtingsverkeer op de Van der Marckstraat blijft gehandhaafd, óf de straat wordt helemaal afgesloten voor doorgaand verkeer.

Op 10 juni van het afgelopen jaar kreeg de Van der Marckstraat eenrichtingsverkeer. Er mag alleen nog gereden worden vanaf de Vronkenlaan richting de Baanderij. De bewoners van de straat vroegen al jaren om maatregelen om de grote verkeersoverlast in de smalle straat te verminderen. Vooral in de spits was het er razend druk, met name door sluipverkeer dat zo de verkeerslichten op de Engelendaal ontweek. Het ging om een proef van een half jaar, die dus in de tweede week van december afgelopen was.

Er wordt nu gewerkt aan een evaluatie waarvoor onder meer verkeerstellingen zijn gedaan. Op grond van de evaluatie is, neemt het college haar definitieve besluit, wat naar verwachting nog deze maand gebeurt. Een ding is daarbij zeker: het tweerichtingsverkeer in de Van der Marckstraat komt niet terug. Wel zou het kunnen dat het eenrichtingsverkeer nog niet effectief genoeg blijkt om de verkeersstroom door de straat te verminderen. In dat geval zou het kunnen dat er een totale afsluiting voor niet-bestemmingsverkeer volgt. Totdat het besluit genomen wordt, blijft de situatie zoals die nu is. Dat om verwarring bij het verkeer te voorkomen.

Overigens was lang niet iedereen blij met de instelling van het eenrichtingsverkeer. Ondernemers van de Baanderij klaagden over de mindere bereikbaarheid van hun bedrijven, bewoners van de Vronkenlaan en de Lijnbaan over de toename van verkeer in hun straten.

Meer berichten