Logo leiderdorpsweekblad.nl
De Scheppingskerk was afgeladen vol tijdens de kerstnachtdienst van de Protestantse Gemeente Leiderdorp. | Foto: J.P. Kranenburg
De Scheppingskerk was afgeladen vol tijdens de kerstnachtdienst van de Protestantse Gemeente Leiderdorp. | Foto: J.P. Kranenburg

Kerstnachtdienst niet in het park, maar toch een succes

De kerstnachtdienst van de Protestantse Gemeente Leiderdorp heeft zaterdagavond opnieuw heel veel mensen op de been gebracht. Vanwege het stormachtige weer kon de viering niet doorgaan in park de Houtkamp. De dienst werd verplaatst naar de Scheppingskerk, en daar kwam naar schatting alsnog zo'n duizend man op af.

Niet iedereen kon de dienst binnen meemaken. De aanwezige brandweer bepaalde dat 600 bezoekers het maximum was. Een paar honderd man bleef achter op het versierde kerkplein aan de Van Poelgeestlaan. De organisatie had voor hen een ledscherm opgesteld, zodat ze de dienst buiten konden volgen. Helaas deed het geluid het niet als gevolg van een mankement. De meeste mensen die buiten stonden gingen daarom na ongeveer een kwartier weer naar huis. De brandweer liet vervolgens de overgebleven mensen alsnog naar binnen.

In de kerk waren de meeste stoelen aan de kant gezet zodat er veel mensen konden staan. De Leiderdorpse muziekvereniging Tamarco en het Christmas Choir begeleidden de samenzang. Dominee Esther de Paauw hield een overdenking over de kerstboodschap 'Wees niet bang', geïnspireerd door de toespraak van Jan Terlouw over de touwtjes uit de brievenbus. Ze vertelde haar toehoorders dat de uitspraak 'Wees niet bang' 365 keer in de Bijbel staat: voor elke dag van het jaar één keer. Zo werden de aanwezigen bemoedigd in deze tijd van angst en aanslagen. Burgemeester Laila Driessen hield een korte toespraak over 'de candle of hope'.

De organisatie baalt ervan dat de viering niet kon doorgaan in de openlucht, maar is tevreden over het verloop. Na het succes van de eerste kerstnachtdienst in de Houtkamp vorig jaar kwamen er nu opnieuw veel mensen naar de dienst die anders niet of niet vaak naar de kerk gaan. ,,Er is blijkbaar behoefte onder veel Leiderdorpers aan een laagdrempelige kerstviering, waarin de boodschap van Liefde en Vrede centraal staat'', aldus dominee Esther de Paauw. De organisatie hoopt voor volgend jaar op beter weer, zodat de viering dan gewoon weer in de Houtkamp gehouden kan worden.

Meer berichten