Logo leiderdorpsweekblad.nl

Geen kerstboom maar ijspegels

De verlichte 'ijspegels' op de middenberm van de Engelendaal. | Foto: J.P. Kranenburg
De verlichte 'ijspegels' op de middenberm van de Engelendaal. | Foto: J.P. Kranenburg

Voor het eerst in jaren staat er deze decembermaand geen grote kerstboom op de middenberm van de Engelendaal bij de entree van Winkelhof. In plaats daarvan zijn langwerpige lichtsculpturen neergezet. Wat heel wat reacties heeft uitgelokt op de social media. Negatief, van Leiderdorpers die de kerstboom missen, maar zeker ook wel positief, van dorpsgenoten die het best mooi vinden.

Jan Abbink van de Winkeliersvereniging Winkelhof vertelde maandag 19 december dat de lichtzuilen niet bedoeld zijn als vervanging voor de kerstboom. De ijspegels - want dat stelt het voor - zullen voortaan ieder jaar van begin november tot eind maart de entree van Winkelhof benadrukken. "Gewoon een fraaie verlichting in de donkere dagen. We hadden ze al eerder willen neerzetten maar de levering was wat later dan gepland. Ze moeten overigens nog een beetje bijgesteld worden, zodat het geheel wat meer waaiervormig wordt. Het is een beetje pionieren, nergens anders in Nederland staat nog zoiets. En er komt nog meer bij. Binnenkort worden hier ook vijf verlichte vlaggenmasten geplaatst."

De kerstboom op de middenberm komt niet terug. "Dat gaf ieder jaar teveel problemen met vernielingen, de lichtjes werden er steeds uitgesloopt", licht Abbink toe. "Bovendien konden we die pas na Sinterklaas plaatsen en moest de boom voor oudjaar weer weg in verband met brandgevaar." Er staat inmiddels wel een kerstboom op een heel andere plek in het winkelcentrum. "Een hele moderne. Die hebben we veilig op het dak van Grand Café Hofplein geplaatst."

Meer berichten