In november en december gaan de routebordjes van het fietsknooppuntennetwerk  op de schop. | Foto: PR
In november en december gaan de routebordjes van het fietsknooppuntennetwerk op de schop. | Foto: PR

Fietspad Achthovenerpolder wordt onderdeel fietsknooppuntennetwerk

Algemeen

fietsroutes ♦ Het fietsknooppuntennetwerk in de regio Holland Rijnland wordt flink uitgebreid. Er komt 90 kilometer extra fietsroute bij, alle informatiepanelen krijgen nieuwe kaarten en beschadigde routebordjes worden opgeknapt. De werkzaamheden vinden plaats in november en december. Ook het ruim 2,5 km lange nieuwe fietspad dat gemeente Leiderdorp aanlegt dwars door de polder Achthoven wordt na oplevering in 2017 opgenomen in het netwerk.

Sinds 2010 kunnen fietsers in de regio Holland Rijnland met behulp van de knooppuntennummers eenvoudig hun eigen route uitstippelen. Over kronkelwegen met knotwilgen en rietgedekte boerderijen, langs polderlandschappen met molens en plassen, door duinen en bollenvelden of dwars door de historische binnensteden,... het is mooi fietsen in de knooppuntenregio's 'Groene Hart' en 'Duin- en Bollenstreek'. Met de uitbreiding van het fietsknooppuntennetwerk naar 660 kilometer fietsroute, 2300 routebordjes en 220 informatiepanelen kun je echt overal opstappen en zo lang of kort fietsen als je maar wilt.

Het verbeterde netwerk zal (nog) meer historische en groene plekken in de regio gaan ontsluiten en krijgt een logischer en duidelijkere bewegwijzering. Naast het nieuwe Leiderdorpse fietspad komen er nog meer paden en routes bij, zoals een nieuwe fietsroute over de Leidse singels. De kaart met de oude en de nieuwe routes is te downloaden via https://we.tl/Vt13baNQ06.

Uit de krant