Burgemeester Laila Driessen werd bij de opening van het Moeder- en Kindcentrum geassisteerd door Charlotte (4) en Thijmen (4). | Foto: PR
Burgemeester Laila Driessen werd bij de opening van het Moeder- en Kindcentrum geassisteerd door Charlotte (4) en Thijmen (4). | Foto: PR

Moeder- en Kindcentrum Alrijne Ziekenhuis officieel geopend

Algemeen

• Jochem Myjer verbindt zich als ambassadeur aan centrum

gezondheidszorg ♦ De Leidse komiek (en kinderboekenschrijver) Jochem Myjer is vanaf nu ambassadeur voor het nieuwe Moeder- en Kindcentrum van Alrijne Ziekenhuis. De komende jaren heeft hij zijn naam en gezicht verbonden aan dit centrum met onder meer een prachtig verbouwde Kind- en Jeugdafdeling en een vernieuwde afdeling Verloskunde.

Het Moeder- en Kindcentrum op de locatie Leiderdorp is vrijdag 11 november officieel geopend door burgemeester Laila Driessen. Daarbij werd ze geassisteerd door Charlotte (4) en Thijmen (4). Het centrum bestaat uit een aantal afdelingen: de Kind en Jeugdafdeling, kraamsuites, verloskamers, couveusesuites- en zaal en de poliklinieken Verloskunde en Kind en Jeugd. Vrouwen die zijn bevallen gaan of direct naar huis of verblijven in een kraamsuite, waarbij voor de partner de mogelijkheid bestaat om te blijven slapen. De zorg van het Moeder- en Kindcentrum van Alrijne is gezinsgericht in een kleinschalige en huiselijke omgeving. Ook wel Family Centered Care genoemd.

Jochem Myjer verbindt zijn naam heel bewust aan het Moeder- en Kindcentrum van Alrijne Ziekenhuis: "Ik voel mij als Leienaar zeer verbonden met de Alrijne Ziekenhuizen omdat mijn beide kinderen er geboren zijn. Als kind is het absoluut niet leuk om in een ziekenhuis te verblijven en dat geldt zeker ook voor de moeder, vader, partner en andere gezinsleden. Daarom is het zó belangrijk dat het Moeder- en Kindcentrum er is: hier wordt een zo huiselijk mogelijke sfeer gecreëerd waardoor het ziekenhuisbezoek wat minder heftig wordt. Ik ben ontzettend trots op het ambassadeurschap en zal de komende jaren waar mogelijk mijn steentje bijdragen."

Marja Ho-Dac, lid van de Raad van Bestuur, is zeer vereerd met het ambassadeurschap van Jochem Myjer: "Hij spreekt ontzettend aan bij jong en oud en hij sluit goed aan bij wat wij willen uitstralen als ziekenhuis zoals gastvrijheid en gezinsgerichtheid. Het feit dat hij voor ons ambassadeur wil zijn, vind ik geweldig. Ik denk dat hij een heel mooi visitekaartje is voor ons Moeder- en Kindcentrum."

Alle klinische opnames (kind/jeugd, zwangeren) en bevallingen vinden nu in Alrijne Ziekenhuis Leiderdorp plaats.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant