Logo leiderdorpsweekblad.nl
Burgemeester Driessen kwam het smaragden paar feliciteren namens de gemeente.
Burgemeester Driessen kwam het smaragden paar feliciteren namens de gemeente.

Smaragden paar De Vogel-Delmeer staat volop in het leven

Huwelijksjubileum ♦ Vorige week woensdag was het precies 55 jaar geleden dat Thea en Piet de Vogel-Delmeer elkaar in het Leidse stadhuis het jawoord gaven. Met hun zoons, schoondochters en kleinkinderen, vierden ze op zaterdag 5 november een prachtig smaragden huwelijksfeest. Burgemeester Laila Driessen kwam het bruidspaar drie dagen eerder, op hun huwelijksdag, met een cadeautje en bloemen namens de gemeente Leiderdorp gelukwensen.

Door: Esta Hoogervorst

Piet de Vogel (1940) is geboren en getogen in Leiderdorp, Thea (1942) zag het levenslicht in Leiden. Ze begonnen beiden jong met werken. Piet was hovenier - hij werkte 33 jaar voor de gemeente Leiderdorp en daarna nog 7 jaar als bedrijfsleider voor De Zijl Bedrijven - Thea werkte in de huishouding en in de kantine van een chocoladefabriek. Het paar leerde elkaar kennen tijdens dansles bij dansschool Alphenaar in Leiden. De vonk sloeg direct over en op 2 november 1961 trouwden ze in het Leidse stadhuis. Ze woonden eerst in bij de ouders van Thea en verhuisden na twee jaar naar de Pinksterbloem in Leiderdorp, waar ze nog steeds wonen. Het echtpaar de Vogel heeft twee zoons, twee schoondochters en drie kleinkinderen.

Maatschappelijk actief

Piet als Thea zijn altijd maatschappelijk zeer actief geweest. Zo zat Piet negen jaar in het bestuur van voetbalvereniging RCL. Daarnaast heeft de Leiderdorpse Muziekvereniging Tamarco in hun beider leven een grote rol gespeeld, en doet dat nog steeds. Piet werd in 2007 secretaris van het bestuur en houdt zich bezig met de ledenactiviteiten. "Ik ben een echte organisator, regel de zaken graag zelf zodat ik weet dat alles goed loopt en ben heel actief met het werven van sponsors", vertelt hij. Thea verleent allerlei hand- en spandiensten. Op de vrijdagavond en zondagmiddag komt in het Tamarco clubgebouw aan de Van der Marckstraat 19b een vaste groep van meestal zo'n veertig kaartliefhebbers bij elkaar om te klaverjassen. Thea helpt dan in de kantine, kent de vaste gasten en verkoopt ook de lootjes voor het rad van fortuin.

Ze hebben het momenteel ook druk met het volgende grote project van Tamarco: het optreden tijdens de Kerstnachtdienst op 24 december in de Houtkamp. De repetities daarvoor zijn in volle gang. "We doen dit optreden in samenwerking met de Scheppingskerk. Bij slecht weer spelen we in de kerk", vertelt Piet.

Sportief

Het echtpaar is ook sportief. "'s Middags gaan we vaak sporten bij Sport City", vertelt Thea. "Na afloop doen we boodschappen in de Winkelhof, waar we meestal veel bekenden tegenkomen en een kopje koffie drinken'.

Allebei fietsen ze graag en veel en ze houden van werken in de tuin. Bovendien hebben ze een stacaravan in Doorn waar ze al 52 jaar met veel plezier naar toe gaan.

Kortom, een smaragden echtpaar met een zeer actief en vol leven!

Meer berichten