Logo leiderdorpsweekblad.nl
 Het koor Young@Heart zong samen met de aanwezigen enkele liedjes. | Foto: PR
Het koor Young@Heart zong samen met de aanwezigen enkele liedjes. | Foto: PR

Tweede Lichtjesavond trekt 350 bezoekers

• Overal op de begraafplaats flakkerende lichtjes

allerzielen ♦ Vorige week woensdag, op Allerzielen, was het een drukte van belang op de Algemene Begraafplaats aan de Hoogmadeseweg in Leiderdorp. Zo'n 350 mensen verzamelden zich rond 19.30 uur bij de vuurkorven, met een lichtje of kaars in hun hand, om hun eigen dierbare overledenen te gedenken tijdens Lichtjesavond.

Er konden ook ter plekke kaarsen gekocht worden. Gijs Goedhart, de net-gepensioneerde beheerder van de begraafplaats, was gastheer en begroette veel bekenden.

Terwijl Wil Steenvoorden, de huidige beheerder, de klok om 20.00 uur luidde, liep iedereen in een lange rij naar het middenterrein. Alle paden waren verlicht met in totaal 1000 lantaarntjes, door veel vrijwilligers aangestoken. Waar je ook keek, overal zag je flakkerende lichtjes. Dit zorgde voor een bijzondere sfeer op deze wat sombere novemberavond.

Het koor Young@Heart onder leiding van Annemiek de Groot was ook deze tweede Lichtjesavond aanwezig, dit keer met wel 55 leden. Met veel enthousiasme en power zong het koor samen met de aanwezigen enkele liedjes, waaronder The Family Tree van Venice. Dit lied gaat over een familieboom waarvan takken afsterven, maar waaraan ook nieuwe blaadjes ontstaan. Zo groeit de familieboom altijd door. Voor degenen die zijn gegaan, steken we een kaarsje op omdat we ze zo missen.

Sommige aanwezigen waren in gedachten verzonken, anderen zichtbaar ontroerd; de meesten zongen volop mee. Het is vaak een lied dat ons troost in dagen van verdriet.

Na het zingen was er gelegenheid om de eigen lichtjes bij de graven neer te zetten of bij de vuurkorf op het middenterrein. Daarna was iedereen welkom bij Brasserie Park voor koffie of thee.

Zo kwam er een eind aan deze sfeervolle en informele bijeenkomst, die volgend jaar zeer zeker een vervolg krijgt.

Meer berichten