Logo leiderdorpsweekblad.nl
De Dorpskerk aan de Leiderdorpse Hoofdstraat. | Foto: PR
De Dorpskerk aan de Leiderdorpse Hoofdstraat. | Foto: PR

Feestelijke heropening Dorpskerk op 19 november

• Deuren gaan weer open na grondige renovatie

ingebruikname ♦ Na een sluiting van een half jaar gaat de Dorpskerk zaterdag 19 november om 16.00 uur op een feestelijke manier weer open. De mensen uit de buurt en uit heel Leiderdorp, instanties en andere kerkgenootschappen zijn uitgenodigd om de ingebruikname van de grondig gerenoveerde gebouwen aan de Hoofdstraat bij te wonen.

De feestelijke heropening past bij de manier waarop de Protestantse Gemeente Leiderdorp kerk wil zijn: voortdurend een open en luisterende houding naar de ander, een herberg waarin voor iedereen plaats is.

Tussen maart en september 2016 zijn 't Trefpunt en de Doortocht ingrijpend gerenoveerd.

't Trefpunt is de vroegere predikantswoning, die in 1950 werd verbouwd tot ruimte voor kerkelijke activiteiten. De Doortocht is de verbinding tussen kerk en 't Trefpunt. De tuinmuur is gerestaureerd en de bestrating rondom kerk en bijgebouwen is vernieuwd.

Architect Marcel van Dijk maakte een prachtige inpassing in het dorpsgezicht dat mede bepaald wordt door de Dorpskerk en de tuin. Ook de kleuren in de gerenoveerde ruimte stralen een authentieke sfeer uit.

Kerk, 't Trefpunt en de Doortocht bieden plaats voor kerkelijke activiteiten. Aan alle leeftijdsgroepen wordt ruimte geboden om zichzelf en elkaar te vinden en om het meest essentiële in het leven te vinden en te oefenen.

Daarnaast kunnen mensen de kerkelijke ruimten ook huren. De kerk zelf wordt onder meer gebruikt voor burgerlijke huwelijkssluiting en recepties. Van de andere ruimten kunnen enkele permanent gehuurd worden en andere ruimten op afspraak.

Herberg waarin voor iedereen plaats is

Het programma voor de feestelijke heropening op 19 november is onder meer: officiële heropening, toelichting op de renovatie, muziek, bezichtiging van het Dorpskerkcomplex en een diashow, spelen voor kinderen. Er wordt kerkwijn geschonken, sapjes, limonade en een hapje erbij. Tussen 16.00 en 16.15 uur is er ontvangst met koffie, thee en limonade.

Meer berichten