Afbeelding

Een bloemetje voor 'de netste tuin van Leiderdorp'

Algemeen Kort nieuws

Dat verdient een bloemetje. Geleid door die gedachte maakte GroenLinks zaterdag dankbaar gebruik van de tuin van mevrouw Van der Poel. Zij had haar terras beschikbaar gesteld als verzamelpunt voor de maandelijkse wijkactie van de actieve oppositiepartij. De verraste gastvrouw kreeg bij de koffie een bloemetje van secretaris Riny Vons van GroenLinks, omdat zij het groen in haar omgeving zo koestert.

"Moet ik nu in de krant?'' Mevrouw Van der Poel uit de Hans Vonkstraat zegt het lachend en weet het antwoord eigenlijk al. Niets moet, maar het mag in de krant de 84-jarige Leiderdorpse haar straatje zo netjes en schoon houdt. De plaatselijke afdeling van GroenLinks vindt het op de laatste zaterdag van oktober een bloemetje waard.

GroenLinks zoekt voor haar wijkactie doorgaans een buurt uit waar wat op te ruimen valt, maar rond het huis van Van der Poel valt geen ongerechtigheid te bespeuren. Verderop in de straat ligt het anders, want daar is de verbouwing van Gemiva-panden gaande. En om de hoek is de Muzenlaan vanwege ingrijpende ophoogwerkzaamheden al een tijdje een bouwput. Enige buurtbewoners klagen daarover hun nood bij de voltallige gemeenteraadsfractie van GroenLinks. Met name de herrie in de vroege ochtend en de nonchalance van sommige werklieden wekken irritatie, al beseffen de omwonenden dat zij enige overlast op de koop toe moeten nemen.

Een ander pijnpunt is – niet voor het eerst tijdens een wijkactie – de gebrekkige informatie. Mensen willen goede informatie over wat er in hun buurt gebeurt. Aan bewonersbrieven, zoals GroenLinks die voor de wijkactie maakt, bestaat behoefte.

Na de koffie en een goed gesprek met de buurtbewoners (over onder meer de brandstichting in de Winkelhofgarage) in de 'netste voortuin van Leiderdorp' gaan de raadsleden en partijvrijwilligers toch nog propjes prikken. Ook enige buurtgenoten steken spontaan de handen uit de mouwen.

Wie een woonwijk wil voordragen kan contact opnemen met secretaris Riny Vons (e-mail vonsdejong@versatel.nl of telefoon 06-40499313).

Uit de krant