Het 120 jarige koor COV Excelsior tijdens het jubileumconcert in de Scheppingskerk. | Foto: Piet van Es
Het 120 jarige koor COV Excelsior tijdens het jubileumconcert in de Scheppingskerk. | Foto: Piet van Es

120-jarige imponeert

Algemeen

koor ♦ In een stampvolle Scheppingskerk vierde de Christelijke Oratoriumvereniging Excelsior op zondag 30 oktober haar 120 jarig bestaan.

Met als titel 'O Be Joyful' was er gekozen voor de uitvoering van het Magnificat van John Rutter en het Te Deum van Karl Jenkins. Het koor zette een imposante uitvoering neer waarvoor het een staande ovatie kreeg. Het Leiderdorps Kamerorkest begeleidde kundig en sopraan Heleen Koele maakte met haar heldere en warme stem veel indruk.

Tussen de twee muziekstukken was er een diapresentatie met herkenbare beelden van 120 jaar Excelsior in Leiderdorp. Na afloop volgde een gezellig samenzijn, waarbij dirigent Hans van der Toorn en de koorleden veel complimenten en felicitaties in ontvangst namen.

Het volgende concert is op zondag 26 maart in de Dorpskerk. Uitgevoerd worden dan het 'Stabat Mater' van Joseph Rheinberger, 'Via Crucis' van Franz Liszt en koralen uit de Johannes Passion van Bach.

Nieuwe leden, ook op projectbasis, zijn van harte welkom. Het koor repeteert op maandagavond van 20.00 tot 22.00 uur in de Dorpskerk aan de Eikenlaan. Meer informatie op www.covexcelsiorleiderdorp.nl.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant