Op de foto van het succesvolle Dames 1 team:  Boven vlnr: Megan Verplancke, Petra Smit-Sol, Geke de Ridder, Sanne de Ridder, Christa van Zoeren Onder vlnr: Jolijn Vermeij, Nathalie Walraad, Lieke van Amsterdam, Inez van Leijden, Sander Philippo
Op de foto van het succesvolle Dames 1 team: Boven vlnr: Megan Verplancke, Petra Smit-Sol, Geke de Ridder, Sanne de Ridder, Christa van Zoeren Onder vlnr: Jolijn Vermeij, Nathalie Walraad, Lieke van Amsterdam, Inez van Leijden, Sander Philippo

Aquadraat dames 1 naar derde zege op rij

Sport Sport

waterpolo ♦ In de wedstrijd tegen het damesteam van het gerenommeerde De Gouwe uit Waddinxveen heeft het damesteam van de Leiderdorps-Koudekerkse waterpolovereniging Aquadraat haar derde overwinning in deze competitie behaald. Met tot nu toe één verlieswedstrijd draait de ploeg daarmee mee in de top 3.

Zonder topscoorder Inez van Leijden en Lieke van Amsterdam zat het venijn van de wedstrijd voor Aquadraat in de tweede periode. Het eerste deel van de wedstrijd verliep doelpuntloos maar na de rust liep Aquadraat in een tijdsbestek van drie minuten uit naar 4-0.

Doelpunten van de gezusters de Ridder (Geke 1x, Sanne 3x) zorgden hiervoor en vooral de drie afstandsschoten van Sanne de Ridder bezorgden De Gouwe hoofdbrekens. De drie aquadraatspeelsters kregen daardoor een strakkere dekking wat De Gouwe te gelegenheid gaf in de derde periode wat terug te doen. Het werd 4-2 maar daarna was het toch weer Sanne de Ridder die de voorsprong nog tweemaal vergrootte naar drie doelpunten; 5-2 halverwege de derde periode en 6-3 in het fluitsignaal van de laatste periode.

Waterpolosters draaien mee in de top 3

Op de ranglijst moet Aquadraat alleen nog Rotterdam (geen verliespunten) en Niemo (één gelijkspel) voor zich laten. Eind november en begin december wordt echter aangetreden tegen deze ploegen. Als Aquadraat de huidige vorm vasthoudt, kunnen dan stappen worden gezet richting de koppositie.