RCL-aanvoerster Sabine Verheul gaat met links de tweede treffer van de wedstrijd scoren.

RCL vrouwen pakken met flair eerste periodetitel

Algemeen Sport

voetbal ♦ Blijdschap en ontlading na afloop van de wedstrijd van zaterdag bij de speelsters en staf van RCL De eerste bekroning van het seizoen is een feit: de periodetitel is binnen.

Tekst en foto: Gert Jan van Heyningen

Met veel enthousiasme en gedrevenheid werd SteDoCo uit Hoornaar aan de kant gezet. Het werd 5-0 na een 3-0 stand bij rust. Drie maal scoorde Shirley Nederpel en twee keer aanvoerster Sabine Verheul.

Aan het begin van het duel op sportpark De Bloemerd was de angst en nervositeit zichtbaar bij de Leiderdorpsen. Niets lukte en de eerste kans was zelfs voor de ploeg uit Hoornaar. Racing sluitpost Kimberly Heijne moest vol overgave redding bieden. De ommekeer kwam in de 30e minuut. Snelheid bij Drita Çelaj en aarzeling in de Hoornaarse verdediging en daar profiteerde Shirley Nederpel van. Haar eerste inzet werd nog gestopt maar in de rebound was het wel raak. Een bevrijdende 1-0 voorsprong voor RCL. Negen minuten later was het opnieuw prijs voor de meiden van sponsor Hans Tegelaar die nu duidelijk hun draai hadden gevonden. Wederom kon de bal niet worden weggewerkt en aanvoerster Sabine Verheul wist daar wel raad mee en scoorde met links de 2-0. Mooie aanvallen volgden via links en rechts met prima opbouwend spel vanuit een sterk middenveld. In de 42e minuut scoorde Shirley Nederpel haar tweede van de middag nadat ze de bal slinks oppikte uit de voeten van een verdedigster.

Na de thee ging RCL gewoon door met goed spel. In de 56e minuut mocht Drita Çelaj op rechts vrij opkomen en verscheen als uit het niets in de frontlinie. Zette iedere tegenspeelster op het verkeerde been en een sublieme pass op de geheel vrijstaande Shirley Nederpel volgde. Die maakte geen fout en scoorde de 4-0. Drie minuten later volgde de definitieve beslissing. Andermaal via rechts nu met de slimme Romy Siera die een perfecte pass afleverde op de inkomende Sabine Verheul die met een droge knal de 5-0 eindstand op het scorebord deed prijken.

Een overtuigende winst voor de Racing die veerkracht en souplesse toonde. Eensgezindheid en werken voor en met elkaar om doelstellingen na te streven en met spanning en emotie om te gaan. RCL-coach Janet Griffioen complimenteerde na afloop haar feestende meiden met de eerste prijs van het seizoen. "Het doel is om kampioen te worden", verduidelijkte Griffioen terloops.