Calvin met zijn beker. | Foto: PR
Calvin met zijn beker. | Foto: PR

Toernooiwinst voor Calvin van Stenus

Algemeen Sport

badminton ♦ Calvin van Stenus, speler bij de Leiderdorpse badmintonvereniging Spotvogels, heeft het tweede toernooi uit het Junior Master Circuit (JM) op zijn naam geschreven.

Het toernooi werd in het weekend van 22 en 23 oktober gespeeld in Amersfoort. JM-toernooien zijn met name bedoeld voor jeugdspelers die (aanvullend) trainen bij een badmintonacademy of een badmintonschool. Het niveau van de spelers was dan ook heel hoog. Calvin deed mee aan alle onderdelen in de klasse U15.

In het enkelspel bleek Calvin in topvorm te verkeren. Nadat hij zaterdag al zijn poule-wedstrijden had gewonnen, moest hij zondag in alle vroegte de volgende ronde spelen. Hij won redelijk makkelijk en kwam vervolgens in de kwartfinale kwam tegenover een speler te staan van wie hij een half jaar eerder op het JM-toernooi in Hengelo nog in drie sets had verloren. Dit keer veegde Calvin de vloer met hem aan; de jonge Spotvogel toonde zijn vorm door met 21-8 en 21-10 te winnen.

De halve finale werd een stuk lastiger. Hier moest Calvin uitkomen tegen een speler die weliswaar een jaar jonger is maar bekend staat om zijn sterke spel en als tweede geplaatst was. De Leiderdorper liet zich daardoor echter niet uit het veld slaan. De wedstrijd werd voor beiden een uitputtingsslag. De spelers maakten om en om een punt en pas in de verlenging kon Calvin, luidkeels aangemoedigd door het publiek, de eerste set naar zich toehalen. De tweede set werd een herhaling van de eerste en eindigde opnieuw in een verlenging. Hoewel het er even op leek dat er een derde set nodig zou zijn, wist Calvin de set en daarmee de wedstrijd toch te winnen.

Bijna meteen daarna moest de Spotvogel de finale spelen. Daarin kwam hij uit tegen de favoriet. Ondanks de vermoeidheid van de vorige partij, ging Calvin voortvarend van start en versloeg hij zijn als eerste geplaatste tegenstander met grote overmacht. In de tweede set wist de favoriet zich goed te herstellen maar Calvin pakte ook deze set en mocht na een lang weekend de grote beker mee naar huis nemen.

In het gemengd dubbel kwam Calvin met zijn vaste partner Claudia Huster goed door de poule-wedstrijden maar het koppel verloor in de kwartfinale. Ook in het dubbelspel drongen Calvin en zijn partner door tot de volgende ronde maar ze werden uitgeschakeld door de latere toernooiwinnaars.

Uit de krant